Obisk v Metropolis centru

Na obisk v Metropolis center so nas zvabile tapete

Bohotijo se v toplih zemeljskih barvah, dodani so vtisi rožic v bakrenih odtenkih.


Občutek toplote, udobja in razkošja. Ja, razkošja, dandanes je razkošje tudi čas, ki ga namenimo uživanju v sprostilnih centrih.  Notranjo opremo je zasnoval Aleš B. Ivanko, udia

Večina notranje opreme je bila narejena po naročilu in zasnovi arhitekta, tako so počivalnike naredili v Milaxu.

Ogledala so bila kupljena v trgovini Maison du Monde.
Keramika okoli jacuzzijev je položena v mozaikih, med njimi se bleščijo tudi zlate ploščice.
Aleš posebno poudari sistem LED osvetlitve, ki omogoča, da se glede na razpoloženje spreminja barva svetlobe v prostoru. Po naročilu so krmilnike RGB LED osvetlitve naredili v podjetju STRIPS d.o.o. V vseh prostorih je po zaslugi inteligentne instalacije BTICINO možno izbirati štiri glasbene kanale ter v vsakem prostoru je možno nastavljati željeno glasnost predvajane glasbe.

 
Aleš kaj je rdeča nit salona?   SPA ambient v zemeljskih barvah in pridihom prestiža v zlati barvi. Ambient je zahteval še mnogo aranžerskih dodatkov, od zlatega kamenja do Swarowskih kristalov na sedežih, stenah in dekoracijah. Zanimiva pa je tudi uporaba foto-tapet s SPA ambienti in slikovna aplikacija na izložbenih steklih.
Kateri kos opreme ste najtežje našli?   Morda so bili to zlati umivalniki – sklede v kozmetičnih sobah in stenske armature. Če ne drugo smo jih čakali skoraj pol leta.
Veliko angažiranja je bilo potrebno pri inteligentni instalaciji audio sistema, kjer se lahko izbirajo štirje izvori glasbe in spreminja glasnost v vsakem prostoru posebej. Posebna zgodba je bila zasnova koncepta kroma terapije z LED RGB svetlobnimi trakovi, kjer se glede na razpoloženje spreminja barva po določenih programih – program umirjanja, program dviga razpoloženja,… Tu smo naredili sistem, ki je edinstven v sprostitvenih centrih. Skupaj z glasbeno podlago smo dosegli izjemen nivo počutja v zasebnih SPA prostorih, namenjenih parom za sprostitev in relaksacijo.
Najbolj zabavna stvar pri izbiranju notranje opreme za salon? Potovanja po Evropi in obiskovanje SPA in sprostitvenih centrov, ki so bili objavljeni v strokovnem časopisju ali pa so prejeli kakšne nagrade. Ogledal in preizkusil sem tudi več SPA centrov na Tajskem, od koder je prišla inspiracija za Tajski SPA prostor.
Kateri predmet je imel najdaljšo pot ali najbolj zanimivo pot do vas? Oprema masažne mize je bila naročena pred poletjem, s kontejnerjem iz Azije in je k nam prišla šele novembra. Samo po slikah in opisih smo približno vedeli, kaj bomo prejeli. Kvaliteta izdelkov je bila na visokem nivoju.
Bi kaj posebej izpostavili? Strope, ki smo jih razvili skupaj s kamniškim podjetjem VARION d.o.o. v zlati barvi in z zvočnimi absorberji. Oni so tudi dobavitelji tapet v salonu. Ta izdelek je bil prvič vgrajen v METROPOLIS SPA in je bil slikovno predstavljen v njihovih publikacijah.

V METROPOLIS SPA salonu je bil že posnet glasbeni spot skupne ATOMIK HARMONIK in slikanja za revijo FHM in Maxim.