Svetlomodra hiška

Hiša opremljena v modrem in sivem, s črtami.

Ni težko narediti brezosebno belo hišo: stene pustimo bele, dodamo malo belega pohištva  – in to je to. V resnici je v lepe, prijetne, svetle hiše, ki so opremljene na  belih osnovah, vloženo veliko truda in premišljenega izbiranja barv ter pohištva.

Predstavljena hiša me je očarala z barvno paleto, ki temelji na svetlih odtenkih modre ter kombiniranju starega z novim. Za češnjo na torti je poskrbel hodnik, ki je hkrati zaprta terasa. Črtaste črno-bele tapete so hodnik dvignile visoko na moji lestici zanimivo urejenih prostorov. Dodatno vrednost je dobil s klopco, ki omogoča posedanje in uživanje ob dobri knjigi in dišeči kavi.

 

Iz zaprte terase se pot nadaljuje v široki hodnik, iz katerega dostopamo do večine  prostorov v pritličju.

 

 

Eden od njih vodi v ozek hodnik, ki se konča pri vhodnih vratih. Ta je oblečen v črtasto modre tapete ter nudi prostor za shranjevanje obutve in oblačil.

 

 

Svetlomodre črtaste tapete v kuhinji so odločile, da hišo predstavim  tu. Čeprav so pohištveni kosi v kuhinji različni, jih povezuje ravno enak  odenek barve – sivomoder, kar da kuhinji usklajeno podobo.

 

 

Bela tla -tako značilna za skandinavce – črtasti tepih. Vrata so podprta kar s prodnimi kamni. Kakšen luksuz, v slovenskih domov obsedeno čuvamo hrastov parket, kajne?

 

Tudi zavese na oknu so v enakem sivo-modrem odtenku.

Stari dimnik, ki je včasih skrbel za prezračevanje kuhinje, so zaprli ter pod njim postavili shranjevalne police za začimbe. Stena ob vodnem koritu je zavarovana z inox oblogo.

Dnevna soba – kombinacija različnih pohištvenih kosov, omarica z vgrajenim radiom iz  60. let prejšnjega stoletja ter Ikeini naslanjači.

Delovna soba  – miza je zbita z desk, dopolnjujeta jo dva različna stola.

Družina za večja druženja uporablja jedilnico. Stene so prebarvane v svetlomodrem odtenku skupaj z različnimi kosi pohištva in ustreznimi črtastimi blazinami ter prevlekami. Domačnost je v zraku. Kako lepo mora biti ob večerih, ko lastniki prižgejo sveče na lestencu.

 

Spalnice – prostorne, svetle in  z dodatki v svetlomodrih in sivih tonih.

 

 

Zanimivo, da tla v splanicah niso bela. Prevladujejo naravni leseni toni.

 

+

 

Hiška je topla, polna skritih presenečenj. Nabvdušena sem nad tem, da kljub mešanici različnih kosov pohištva, nekje tudi barv, in različnih tapet  hiša ni videti prepolna  knjig, revij, igrač …, ampak je svetla in diha. Hkrati si predstavljam, kako v njej uživajo stanovalci.

Foto: hemnet.se