Pladenj postane mini vrt

Iz starega v beli mini vrt.

Star lesen pladenj je bil pripravljen za odpad, ko se mi je utrnila ideja –  že dolgo sem si želela nek mini vrtiček za popestritev vrtne mize. Japonska ideja o  mivki in kamenčkih ter majhnih grabljicah sem opustila zaradi mrežaste obrobe. Torej bo res vrtiček z mahom, materino dušico in natreski.

Pladenj sem najprej z vrtalnim strojem naluknjala ter tako poskrbela, da bo voda odtekala.

 

 

Temu je sledilo čiščenje pod močnim curkom vode ter sušenje. Potrebno je bilo odstraniti vso umazanijo, ter pladenj prebarvati v belo barvo.

 

Ko sem rjavo košaro spremenila v belo, sem uporabila barvo v spreju. Tudi tokrat sem izbrala enak postopek. Idealna je za barvanje raznih lukenj in luknjic, ki so pri pletenih deli pladnja. Tudi dno pladnja sem v procesu prebarvala čisto do belega, kljub temu, da bo skrito pod plastjo zemlje.

 

 

Pobarvani ročaj – z barvo v spreju dosežem vse skrite kotičke. Pladenj se je sušil 24 ur, čeprav se barva na roke ne prijemlje že po desetih minutah.

 

 

Sledilo je sajenje – v pladenj sem nasadila tri enake mahove z majhnimi belimi cvetovi, materino dušico in dva različna natreska.

 

 

Pladenj – mini vrt je končan. Pladenj ni globok, zato sem izbrala plazeče rastline, ki ne poženejo korenin pregloboko. Ideja o paradižniku na moji vrtni mizi, bo morala počakati še eno sezono, da razmislim o pravi posodi.

 

 

Pladenj bom postavila v družbo bele košare.

 

 

Tokrat sem porabila 3,95€ za barvo v spreju, strnjene pol ure dela za luknjanje, čiščenje in barvanje, projekt pa je trajal dva dni, saj sem barvala po plasteh in počakala vsaj uro med vsakim novim nanosom. Katerih “naredi sam” projektov se vi radi lotite? Bi jih delili z nami?