Všečnosti za vikend

Ana Desetnica, Rock Otočec, pletemo preprogo … dovolj za ta konec tedna?

 

Napotujemo:

Foto: Matej Slabe

Otoška jasa bo od petka do nedelje spet srečevališče mladih in manj mladih na glasbeni podlagi.  Brezplačni avtobusi do prizorišča, brezplačno kampiranje, blato,  preko 50 domačih in tujih glasbenih zasedb, med njimi nemška skupina Guano Apes,  The Subways, nastopili pa bodo tudi Newyorčani The Toasters, ki veljajo za utemeljitelje ska glasbe, naše skupine, kot so Zmelkoow, Zaklonišče prepeva, Kill Kenny, Adam, The Toronto Drug Bust – pa še maša za povrhu.  Mame, gremo ali bomo samo prale v ponedeljek?

  • Kovaški šmaren

Kovaški šmaren v Kropi ta konec tedna, od 1. do 3. julija 2011,  je tradicionalna prireditev, ki jo spremljajo kulturne športne, zabavne, družabne prireditve, likovne delavnice za odrasle in otroke, muzejske razstave,  talila se bo železova ruda. Kovaški šmaren Kroparji praznujejo že stoletja, na način kot danes pa že petnajsto leto zaporedoma.

  • Art market

Foto: KB

Art market je projekt, ki združuje najrazličnejše ustvarjalce z različnih področij ustvarjanja. Vsako soboto od maja do 15. oktobra jih lahko najdete na ulici Breg v Ljubljani, kjer razstavljajo in prodajajo svoja dela vsako sončno soboto…   V letu 2011 že dvanajsto leto organizirajo projekt, ki združuje najrazličnejše ustvarjalce. Art market je postal stalnica poletnih sobot, s tem pa tudi prepoznaven in zaželen.

  • Grajska tržnica starin

V okviru prireditve Brežice, moje mesto 2011 si boste v soboto, 2. julija, lahko ogledali grajsko tržnico starin na dvorišču brežiškega gradu. Posavski muzej Brežice bo organiziral Grajsko tržnico starin. Dogodek na grajskem dvorišču je namenjen predstavitvi, prodaji in izmenjavi zbirateljskih predmetov in bo trajal od 10. do 14. ure. V okviru tržnice bodo nastopili Kranjski komedijanti (lajnarji), s svojimi dobrotami se vam bodo predstavile članice Društva kmečkih žena Brežice.

  • Ana Desetnica

 

Ana Desetnica, mednarodni festival uličnega gledališča, ki vsako leto poteka v Ljubljani, Mariboru, Kamniku, Šoštanju, Celju …, k ogledu nastopov uličnih umetnikov z vseh koncev sveta pritegne množice gledalcev. Festival v Ljubljani tradicionalno poteka prvi konec tedna v juliju. Štirje festivalski dnevi na različnih prizoriščih po središču mesta in njegovem obrobju ponudijo pester izbor domače in tuje ulične produkcije. Več o predstavah in nastopajočih na festivalski spletni strani.

 

  • Po poteh Robanovega Joža

Vsaka zima enkrat mine,
prismehlja se zopet maj,
rožice spet zacvetijo,
a mladosti ni nazaj.

Odlomek iz pesmi Planšarjevo slovo Robanovega Joža

Knezova domačija v Robanovem kotu

Turistično društvo Solčava vabi  na 10. pohod po poteh Robanovega Joža v Robanov kot v nedeljo, 3. julija 2011, ob 10. uri. Ob 12.30 bo  na Robanovi planšariji maša. Na  planšariji vam bodo ponudili tudi  planšarske dobrote in  knjigo Jože Vršnika Preproste zgodbe s solčavskih planin. Pohod bo ob vsakem vremenu! Dodatne informacije: TIC Solčava – Center Rin