Lepe kopalnice s pralnim in sušilnim strojem

Kopalnico v malem stanovanju ali manjšo kopalnico, ki jo uporabljamo kot pralnico, lahko opremimo tako, da bo prostor lep in funkcionalen.

Ali je kopalnica, v kateri sta tako pralni kot sušilni stroj, nujno tudi nekoliko grda kopalnica? Seveda ne, saj imamo kar nekaj možnosti, da jo opremimo tako, da bo prostor všečen in prijeten. Poglejmo konkretne primere.

Zelo preprosta rešitev za pralni in sušilni stroj je ta, da ju razvrstimo v vrsti z drugimi elementi v kopalnici in vse skupaj povežemo z delovnim pultom. Pozorni bodimo na barve in po možnosti izberimo aparate v barvi, ki je že prisotna v kopalnici. Uporaba manj različnih barv nam omogoča, da zmanjšamo občutek nereda in optično povečamo prostor.

 

 

V primeru zgornje in spodnje kopalnice so se pri barvah omejili na črno, belo in barvo naravnega lesa. Prostora dajeta zato prijeten vtis izčiščenosti. Za odlaganje čistil in drugih predmetov lahko uporabimo viseče elemente nad delovnim pultom, košare in zaprte koše pod njim.

 

 

V zadnjih letih najdemo v trgovski ponudbi tudi aparate različnih barv. Tako lahko za kopalnico, kjer smo uporabili črno barvo, namesto klasičnega belega pralnega stroja izberemo črnega, s čimer bo naša kopalnica pridobila na usklajenosti. Lahko izbiramo tudi med rdečimi in vijoličnimi stroji, ki jih poiščimo v katalogih proizvajalcev gospodinjskih aparatov.

 

 

V primeru, da zaradi prostorskih omejitev ni mogoča zgornja postavitev, se odločimo za vertikalno postavitev strojev. Ta rešitev je v primerjavi s prejšnjo tudi ergonomsko bolj prijazna, saj se nam ne bo treba sklanjati, ko bomo nalagali perilo v sušilni stroj. Da nekoliko zakrijemo pogled na stroje, izdelamo nišo, v katero bomo vgradili stroje. Na ta način pridobimo odlagalno površino, kamor odlagamo predmete, ki jih uporabljamo redkeje.

 

 

Pogosto so kopalnice premajhne, da bi stroja obrnili stran od vhoda. V tem primeru pogled nanju zastremo s steklenimi vrati, ki bodo v primerjavi s klasičnimi vrati delovala lažje.

 

 

Na spodnjem primeru sta bila stroja nameščena v nišo ob vhodnih vratih, le-ta pa je zakrita z mlečnim steklom. Na ta način je ohranjen izčiščeni videz sodobne kopalnice, ki ostaja zračna in elegantna.

 

 

Zidana kopalnica je preprosta za vzdrževanje in prenese tudi kakšno domačo poplavo. Zamislimo si lahko tudi niše, kamor bomo odlagali brisače in lične škatle, medtemo ko bodo košare zanimivega videza poskrbele za popestritev še tako klasične kopalnice.

 

 

Zaključimo ta kratki pregled lepih kopalnic s pralnim in sušilnim strojem. V kratkem bomo nadaljevali z utlilityjem, medtem pa nam povejte, kam ste dali svoj pralni stroj.

 FOTO: hemnet.se

JS