Fotografski studio Koohna

V Kamniku je zaživel nov studio, namenjen fotografskemu in kulinaričnemu ustvarjanju.

 

Dominstilovci smo od lanske jeseni razširili svoje ustvarjalno delo tudi na video produkcijo. Mogoče ste naš odtis opazili v katerem od video tutorialov, ki se vrtijo na FB strani Lidl Slovenija, ali pa drugod po spletu. Kakor velja za fotografske produkcije, ki jih lahko spremljate že šesto leto na našem portalu, je poleg dobrega fotografa za dober izdelek potrebna skrbna izbira prostorov in rekvizitov. Tako smo nekaj mesecev iskali dobro svetlobo za snemanje in s sabo vedno vlačili poln prtljažnik opreme. Potovanje na lokacije, priprava in nošenje opreme so od nas terjali kar veliko časa in truda, zato je bilo potrebno nekaj ukreniti.

Petra Slapar je že nekaj let negovala misel na čisto naš fotografski studio. Tam bi hranili opremo in razne fotogenične predmete, ki smo jih dominstilovci hranili vsepovsod po svojih domovih in garažah. V vseh teh letih si je oblikovala natančno zamisel, kaj bi potrebovali za uspešno delo, le čas in razmere niso bili še zreli za veliki korak.

 

Novi izzivi in nove potrebe

Jeseni so se pojavila naročila, ki so od ekipe zahtevala redno in skrbno načrtovano ekipno delo. Po nekaj mesecih so se na nepremičninskem trgu pojavili prostori bivše tovarne Stol v Kamniku. Dominstilova izvidnica se je tako napotila na ogled. En del ekipe je sanjal o starih fotogeničnih oknih in opekastih stenah, drugi pa je skrbno preračunaval znesek naložbe, ki bi bila potrebna, da bi se posamezni prostori preuredili v funkcionalen studio. Prvotno zamisel, da bi studio imel starinska industrijska okna, je bilo treba žal opustiti, saj so bili prostori za njimi prezahtevni za obnovitev.

Nakar je izvidnica stopila v zapuščeno pisarno, veliko 60 kvadratov. Na eni strani okna, na drugi predelne stene, ki bi jih bilo treba porušiti. Skozi okna vstopajo široki snopi dnevne svetlobe, tloris je ravno prav širok in ravno prav dolg, da je vanj mogoče namestiti kuhinjo, obenem pa ostane na razpolago še dovolj prostora za studijsko opremo in stene s podlagami za portretiranje. In seveda za številne predmete in kose pohištva, ki jih ponavadi tovorimo s sabo. Odločitev je padla, Dom in stil bo svoj studio dobil na Duplici, prostorih, kjer so dolga desetletja izdelovali Kraljev ikonski stol Rex.

 

fotostudio-snemalnistudio-koohna

 

Začetek nove zgodbe v kamniškem industrijskem gigantu

Po nekaj dneh se je zagnal obnovitveni stroj: mojstri in podjetja so se naglo vrstili. Stene so bile odstranjene in prostor je zadihal. Sledile so inštalacije, stene nasproti oken so zasijale v novih teksturah, tla je prekril nov laminat.

 

fotostudio_snemalnistudio_koohna

 

Zaljubljeni v Gorenje

Načrt za kuhinjo v Koohni je nastajal po meri, v skladu z izkušnjami, ki si jih je ekipa nabrala v preteklih mesecih in letih delovanja. Postavitev, razporeditev elementov in kuhinjski aparati so bili izbrani glede na zahteve fotografiranja in snemanja številnih receptov. Bogata ponudba opreme v studiu Kuhinje Gorenje in izkušeni svetovalci so pripomogli k temu, da je Koohna naglo dobila svojo končno podobo.

 

fotostudio-snemalnistudio-koohna fotostudio-snemalnistudio-koohna

koohna-fotostudio-kuhinje-gorenje

 

Koohna je tako zaživela v trendovskem industrijskem slogu. Retro oblike, pult iz surovega lesa in minimalistični gospodinjski aparati, vse je bilo na razpolago že v Gorenjevi ponudbi. Beli rustikalni fronti, pulti z vzorcem surovega lesa, črni aparati in plošče. Rezultat je zračna in funkcionalna kuhinja, v kateri se vsi obiskovalci počutijo odlično. Pridružil se je še retro hladilnik Gorenje, velika uspešnica, za katero se navdušujejo Skandinavci in ga zato pogosto srečujemo na njihovih blogih.

 

fotostudio-snemalnistudio-koohna

 

Kulinarične zgodbe bodo odslej nastajale na velikem kuhinjskem otoku s plinsko kuhalno ploščo.

 

fotostudio-snemalnistudio-koohna

Veliki dan

In prišel je dan, ko so vsi mojstri zaključili s svojim delom in so se vabila razposlala po nabiralnikih.

Vesna iz Sobe z razgledom je v Koohno prinesla svoje barvite tapiserije, s svojimi nežnimi prepleti so v prostor vnesle brezčasnost prastarih tkalskih veščin. Temne strukturirane stene v studiu Koohna so namreč namenjene tako portetnemu fotografiranju kot tudi razstavni dejavnosti. Vesnine umetnine so na njih kar zažarele.

 

fotostudio-snemalnistudio-koohna fotostudio-snemalnistudio-koohna

fotostudio-snemalnistudio-koohna

 

Kaja Podržaj iz cvetličarskega ateljeja Khaya je poskrbela za dišeče aranžmaje. V prostoru so vzklile prefinjene cvetlične stvaritve.

 

fotostudio-snemalnistudio-koohna

fotostudio-snemalnistudio-koohna

 

Ravno ob pravem času se je prostor okitil z dekoracijami in lično pripravljeno hrano in pijačo.

 

koohna-fotostudio-kuhinje-gorenje koohna-fotostudio-kuhinje-gorenje

koohna-snemalni-foto-studio

 

Radovedni gostje so se namreč začeli zbirati že zgodaj, tako da je še pred dogovorjeno uro v Koohni zažuborela vesela in pestra družba prijateljev, ustvarjalcev, poslovnih partnerjev, blogerjev in sorodnikov.

 

fotostudio-snemalnistudio-koohna

 

Besedo sta prevzela Klemen, naš vsestranski fotograf, in Petra, pobudnica in duša Doma in stila. V sproščenem vzdušju sta predstavila zgodbo, iz katere je nastal foto in snemalni studio Koohna. Koohna bo namenjena tako snemanju videov in portretnemu fotografiranju kot kulinaričnim delavnicam, gotovo pa se ne bo branila tudi manjših srečanj in razstav. V te namene bo na razpolago tudi za komercialne najeme.

 

fotostudio-snemalnistudio-koohna

 

V petek 6. maja smo tako nazdravili Dom in stilovi ekipi, predvsem pa velikim sanjam, ki so se končno uresničile.

 

koohna-studio-snemalnistudio-otvoritev

Večer je minil kot bi trenil, poleg pozdravov in čestitk pa so se med pestro druščino kar kresale nove zamisli in ideje za bodoče načrte. Okoli Dominstilove ekipe je namreč nastalo celo ozvezdje zanimivih ustvarjalcev, ki se ob srečanjih veliko raje pogovarjajo o tem, kaj bi lahko skupaj ustvarjali, kot pa o tem, kje bodo počitnikovali v poletnih mesecih. Veliko idej je ostalo v zametkih, zato je takoj dozorela odločitev, da se ustvarjalska druščina čimprej spet sreča in v Koohni nadaljuje s snovanjem novih projektov.

koohna-fotostudio-kuhinje-gorenje

Studio Koohna se nahaja v industrijski coni Duplica, na Ljubljanski cesti 43a v Kamniku.

Za informacije ali najem nam pišite na info@dominstil.si.

Fotografije: Neža Reisner in Klemen Brumec

Save