Všečnosti za vikend

Greste na Trnfest? Gledat strip? …

Visoka sezona dopustov je tu in zadnji konec tedna v juliju  zaznamuje nekaj počitniškega mrtvila.  Vendar vseeno vabi kup dogodkov, lahko pa se lotimo tudi kakega opravila doma.

Napotujemo

 

Vrhunska glasbenika, ki ju poznamo kot solista in člana mnogih slovenskih zasedb (Katalen, Jararaja, Kisha, Terrafolk, Sounds of Slovenia),  bosta  na petkovem koncertu 29. julija 2011 ob 21. uri v atriju Mestnega muzeja v Krškem predstavila  kombinacijo, ki bo s svojo virtuoznostjo in hudomušnostjo zajemala iz kotla svetovnih godb od Irske preko Slovenije do Balkana… Postregla nam bosta z mešanico znanih in manj znanih skladb, vse skupaj pa začinila z igranjem na sila zanimive instrumente.

 

 Trnfest že dvajset let daje dušo poletni Ljubljani. Čeprav si je v teh letih nabral številne posnemovalce in tekmece, je še vedno nujno shajališče od konca julija do konca avgusta. Tudi letos ga bo zaznamovala pečena koruza, ob njej pa bogat  program koncertov, gledaliških in plesnih predstav, delavnic in otroškega programa, razstav, filmske projekcije in podobno.

Letošnji program Trnfesta bo usmerjen v slovenske produkcije, gostil pa bo kar nekaj odmevnih tujih imen. Med nastopajočimi izpostavimo koncerte skupin Jararaja, Brass band Bojana Rističa, NYSJE (ZDA), Overflow (Hrvaška), Moveknowledgement. Za program ta konec tedna poglejte tukaj. In da, vse festivalske prireditve so brezplačne.

V soboto, 30. julija ob 21. uri bo na  dvorišču minoritskega samostana Ptuj koncert Bilbi.  Nadarjena avtorica je v  sodelovanju s skladateljem in glasbenikom Gregorjem Stermeckim  ustvarila glasbeni projekt, ki je  pisan kalejdoskop življenjskih zgodb, začinjenih s  humorjem, tragiko in samokritičnostjo. Bo gotovo poslušljivo.

  • Arhitekt Edo Mihevc

 

Še dober mesec je v Cankarjevem domu v Ljubljani na ogled razstava  o arhitektu Edu Mihevcu, ki je pomembno zaznamoval pov