Ženska šik garsonjera

36 kvadratov velika garsonjera, ki se kljub majhnosti ne odpove elegantnim rešitvam.

V zadnjem desetletju se večina izmed tistih, ki si morajo z majhnim proračunom opremiti stanovanje, zgleduje po rešitvah iz švedskega giganta. Kaj pa, če smo tako kot Maja zaljubljeni v oblikovanje in bi radi v svojem stanovanju nahranili svoj estetski čut, pa čeprav gre le za garsonjero? Maja se je najprej znebila odvečnih stvari, za dobro počutje v novem domu  je naredila selekcijo med predmeti, ki jih je selila. Vzela je le tiste, ki jih je resnično imela namen gledali vsak dan, v garsonjeri bi namreč težko našla prostor, kamor bi lahko “skrila” sliko, ki ji ni všeč.

Stene garsonjere so prebarvane v sivo, nevtralno barvo, ki omogoča veliko kreativne svobode in obenem elegantne rešitve.

 

Ženska šik garsonjera

 

Za boljši občutek prostornosti in zračnosti je Maja postavila Mangiarottijevo mizo M iz kararskega marmorja z oblazinjenimi stoli na sredino pravokotnega dnevnega prostora. Ob velikih oknih bodo njeni gostje imeli najboljši razgled in se bodo kljub temu, da so v garsonjeri, počutili kot v jedilnici luksuzne restavracije.

 

Ženska šik garsonjera

 

Bela moderna kuhinja se nahaja nasproti mize, tako da je lepo osvetljena z dnevno svetlobo.

 

Ženska šik garsonjera

 

Ob kuhinjskem polotoku lahko Maja mirno pozajtrkuje na visokih barskih stolih, ki se s svojo belino ujemata s kuhinjo.

 

Ženska šik garsonjera

 

Ste opazili, da garsonjera nima kavča? Namesto njega je desno od mize bralni kotiček s Corbusierjevim ležalnikom LC4.

 

Ženska šik garsonjera

 

Hladna kovina se ujema s klubskima mizicama iz kovine in stekla ter nizko omaro, kamor lahko Maja pospravi knjige in dekorativne predmete. Klasicistični svetilki vsebujeta tudi vazo, iz katere raste bršljan, trpežna rastlina za tiste, ki preživijo doma le večerne ure.

 

Ženska šik garsonjera

 

V kuhinji vodijo vrata naravnost v kopalnico. Preprosti beli kuhinjski elementi ne otežujejo prostora z odvečnimi ročaji.

 

Ženska šik garsonjera

 

Temen delovni pult se lepo vklaplja v barvno shemo celotne garsonjere.

 

Ženska šik garsonjera

 

Tako kot Miha je tudi Maja naletela na retro kopalnico. Vtis je popravila z belimi policami s pletenimi košarami in zanimivo zaveso za tuš z ravno pravo mero koketnosti.

 

Ženska šik garsonjera

 

Kaj pa spalni kot? Namesto neudobnega kavča z vgrajeno posteljo si je Maja zamislila navadno posteljo, ki jo je pokrila z lepo prešito odejo in dekorativnimi blazinami. Rdeča barva poživlja umirjene sive odtenke celotnega prostora.

 

Ženska šik garsonjera

 

Na prvi pogled se nam zdi, da gledamo kavč, še posebej zaradi prijetne družbe Starckove svetilke Rosy Angelis. Lahkotna tkanina, s katero je zasenčena svetilka, se lepo ujema z drugo belo zaveso, ki zakriva garderobno omaro. Na ta način je Maja dosegla kontinuiteto z zaveso na desni strani sobe, ki skriva utility.

 

Ženska šik garsonjera

Elegantni šopek v Aaltovi vazi ustvarja lepo tihožitje s klasičnim lustrom, marmornato mizo in razgledom na mestno ulico.

Ženska šik garsonjera

Kdo ve, ali bi nas Maja povabila na večerjo? Z veseljem bi posedali v njeni šik garsonjeri in si ogledovali stockholmski utrip.

Foto: hemnet.se

JS