Moška retro garsonjera

Mladi moški se baje vedno redkeje odseljujejo na svoje. Kaj pravite, bi vašega soseda Miho ta 40 kvadratov velika garsonjera v retro slogu prepričala v veliki korak?

Tako se Mihi ponudi priložnost, da bi se vselil v starejšo garsonjero ali jo vzel v najem. Kaj zdaj? Nakup nove opreme, tudi tiste cenejše, precej stane. In seveda si osveščen predstavnik moškega prebivalstva ne želi, da bi bil njegov brlog enak prijateljevemu, kjer je punca izropala švedskega giganta. Najprej bo pogledal, kaj bi recikliral iz družinske ropotarnice, oprostite zakladnice. Saj veste, retro je v trendu.

 

Moška retro garsonjera

 

Litoželezni grelci, bela lesena okna in nizka omara iz petdesetih. Spomini na tetino stanovanje priplešejo v spomin. Nadaljuje s preprosto klubsko mizico, ki jih je videval po vseh kabinetih in dnevnih sobah svojega otroštva. Prizna si, da je marsikatero svečko na torti upihnili prav na takšnem pohištvu. Zelen usnjen kavč bo mogoče srečal ob kakšni napovedi kosovnega odvoza. Kaj če bi poskusil slediti oglasom na specializiranih forumih za podarjanje stare opreme oz. zastonj praznjenje stanovanj? Dare pravi, da ljudje mečejo stran tudi povsem solidno opremo.

 

Moška retro garsonjera

 

Da bi se izognil videzu zanemarjenega smetišča, Miha prepleska stene s svetlo sivo barvo in nanje obesi retro plakate v okvirih. Sivo – rdeča kombinacija z nekaj zelenja bo dala stanovanju mladosten in energičen videz.

 

Moška retro garsonjera

 

Jedilni mizi delajo družbo konferenčni stoli z žametno prevleko. Dobra rešitev za dom, kjer k mizi sedajo odrasli. Le žurke bo treba pravočasno omiliti. Svetilka iz delavnice in napa se skorajda ujemata po obliki, dolgočasnim keramičnim ploščicam pa Miha doda rdeč pult za malo bolj odštekan videz.

 

Moška retro garsonjera

 

Kuhinja je lepo svetla, tako zaradi beline keramike kot zaradi postavitve ob velikem oknu. Elementi so nanizani le v spodnjem nivoju, tukaj ni potrebe po veliki količini omar.

 

Moška retro garsonjera

 

Nad zelenim usnjenim kavčem je v niši predelne stene nanizana zbirka budilk. Dobra rešitev za dobre stare ljube predmete. Sploh za Miho, ki je na svojem in se mu ni treba prilagajati drugim.

 

Moška retro garsonjera

 

Za nizko predelno steno se skriva – spalnica. Mala garderobna omara iste barve kot kuhinja in francoska postelja. Rešitev, ki preprečuje obiskom zijanje v povaljane rjuhe.

 

Moška retro garsonjera

 

Na drugi strani stene je Miha predvidel še eno nišo – tokrat za knjige. Priročno.

 

Moška retro garsonjera

 

Joj, tudi kopalnica je retro in Mihi to nikakor ni všeč! Valjček v roko in zgornji del dobi novo odštekano barvo. Sprehod po ponudbi zaves za tuširanje je prinesel nekaj izvirnega, da je prvi vtis privlačen, čeprav v osnovi kopalnica ni nič posebnega.

 

Moška retro garsonjera

 

Z retro uro nad vrati se bodo tudi obiski morali odklatiti iz Mihovega brloga. Za jakne in bunde je Miha dodal obešalnik in police za čevlje, s katerimi si je zelo olajšal tedensko čiščenje. Kako priročno – ob vhodu visi tudi zemljevid, ravno prav za načrtovanje izleta med vikendom.

Takole si mi predstavljamo moško garsonjero. Kaj pa pravite ženske? Bi rade spoznale Majino stanovanje?