Barvno stanovanje

Divje barve in zanimive kombinacije za domovanje strastnih ljubiteljev glasbe.

Kar nekaj let vas specializirane revije za opremo doma prepričujejo, da sta v modi minimalizem in country chic. Mogoče pa si ne morete predstavljati, da bi živeli v pisarniško sterilnem stanovanju ali med romantičnimi volančki in tegelčki, ki vas spominjajo na kvačkarijo tete Vande? V tem primeru se otresite konvencionalnih zapovedi in se prepustite glam vzdušju.

 

 

Lastnik tega stanovanja iz Malmöja si je za vodilno barvo izbral črno, začenši s sijočimi ploščicami in opremo dnevne sobe. Skorajda gotski videz je poudarjen z rdečimi stopnicami, ciklamnimi dodatki in velikim kristalnim lestencem.

 

 

Dnevna soba in kuhinja sta razmejeni z dekorativno steno, okrašeno z opečnato oblogo, ki daje prostoru bolj urban videz.

 

 

Preprosta bela kuhinja tradicionalnega videza je svetla in prostorna, kuhinjski pult je širši in omogoča vgradnjo dodatnih omaric, v katere lahko pospravimo kuhinjske aparate, ki se tako radi naberejo na pultu. Opeka se pojavlja tudi v kuhinji, tako za koritom kot pod otokom.

 

 

Mali otok s kuhalno ploščo se nahaja v trikotniku z delovnimi površinami in pomivalnim koritom. Lesena barska stola dajeta topel videz prostoru za zajtrk.

 

 

Urbani videz kuhinje je poudarjen z živimi barvami sten, omare in fotelja, ki se imenitno podajo k sodobni sliki na steni. Všečno!

 

 

Povzpnimo se v zgornje nadstropje, kjer se na vrhu stopnišča nahaja delovna soba s kotičkom za audiofilske užitke. Stene so polne prijetnih posterjev in plakatov iz sveta glasbe in filma. Barviti lestenec vnaša igrivost v prostor, kjer sicer prevladujejo zamolkle barve.

 

 

V stanovanju pravega audiofila je obvezen prostor za skladiščenje, pardon, arhiviranje nosilcev zvoka. Saj menda veste, da sodobni digitalni formati še vedno ne sežejo do kolen mehkemu zvoku izpod igle, ki poplesuje na kakovostni vinilni plošči?

 

 

Mogoče ne veste, kam z zbirateljskimi zgoščenkami? Vaš hodnik bi z njimi pridobil na privlačnosti.

 

 

Kakšna pa bi lahko bila spalnica ljubiteljev glasbe in filma? Ja, dramatična, seveda!

 

 

Rdeče stene in zavese, temna postelja in bele omare ter strop. Turobnosti so se izognili z lahkotnim svetilom in posteljnino.

 

 

Ali se tudi med vami skrivajo ljubitelji dobre glasbe? Kako ste opremili svoje kotičke in kam ste pospravili nosilce zvoka? Veseli bomo novih idej.

 

Foto: hemnet.se

JS