Četrtkov odklop: Mrčes

Fotograf Dawid. Njegove fotografije metuljev, hroščev in podobne gomazni. Žuželk.

 

Tokratni četrtkov odklop namenjam Davidu. Ker vedno znova počepa k žuželkam in jih dolgo opazuje. Ker nas opozarja na fine vzorce na njihovih krilih in neverjetne sposobnosti  premikanja. Ker nam vedno znova zastavlja vprašanja, na katera ne znamo odgovoriti: je to tenčičarica? Ali kačji pastirji tiste  reči res počnejo kar v zraku? Koliko uši pojejo pikapolonice na dan in koliko na leto? Ali strigalica leti? A govnač smrdi in zakaj in ali ga ptice jedo? Ali njim ne smrdi? In kako je to s pikami pri pikapolonicah? On da je videl tudi tako z 12 pikami …

 

 

David, ne ločim tenčičarice od neštetih drugih žuželk, ki letajo ob Gradaščici, in pojma nimam o intimnem življenju kačjih pastirjev, različno število pik na pikapolonicah pa si razlagam z modo. Zato pa ti podarjam tokratne portrete žuželk. Posnel jih je DAWID.

 

 

Saj ne, da druge Dawidove fotografije niso všečne, všeč mi je njhova zvedenost na bistvo, nobenih obrobnih podrobnosti, samo grafična poigravanja. Te žuželke pa so hkrati pričevalne in, ja, glamurozne.

 

 

Dawid je pogledal Dawidove fotografije, rekel hvala  – in vprašal:  kaj je v bubi? A je tisti temni metulj lastovičar? Zakaj je tista žuželka podobna listu? … Uf!