Všečnosti za vikend

Divje babe z neandertalsko piščaljo, pohodi po dolini Soče, srednjeveški dan …

Ta jesen je taka, da je treba ven! V družbi je še lepše. Naši namigi za ta konec tedna so raznoliki.

Napotujemo

Foto: Rafael Trpin

V soboto, 1. oktobra 2011, je dan odprtih vrat Arheološkega parka Divje babe na Šebreljski planoti v dolini Idrijce. Dogodek iz  programa prireditev ob Dnevih evropske kulturne dediščine 2011 se bo pričel ob 11. uri z odprtjem razstave o arheološkem najdišču Divje babe in kratkim kulturnim programom v zadružnem domu v Šebreljah, zatem se bodo zvrstili vodeni ogledi jame, kjer je bila najdena neandertalska piščal. Istočasno bo potekala delavnica izdelovanja kamnitih orodij v organizaciji Cerkljanskega muzeja.

  • Festival pohodništva ob Soči

Ta konec tedna se izteka tretji   Festival pohodništva v dolini Soče. V soboto, 1. oktobra, se bodo zvrstili   pohod po Gregorčičevi učni poti (Vrsno), pohod po vodno-energijski poti (Most na Soči) in hoja po Buških stezah (Bovec). V nedeljo,  2. oktobra, pa se lahko odpravite na pohod po Soški poti (Trenta), obiščete        muzej na prostem Kolovrat  ali greste na  potep nad Baško grapo.  

Festival se bo v nedeljo iztekel v muzeje na prostem Kolovrat, kjer bo ob 14. uri predstava »Piknik na fronti« s kosilom prostem. Od 10. ure dalje bo na Kobariškem trgu sejem starin in domače obrti.

  • Posest v pravljici

 

Dan odprtih vrat na Posesti v pravljici, Pleše pri Škofljici, zahteva posebno vstopnino: prazne 1. in 1,5-litrske nestisnjene plastenke s pokrovčkom – ali nasmeh! Na dnevu odprtih vrat boste spoznali posebno posestvo, način naravnega, spoštljivega življenja na njem – izvedeli, v kaj se bo spremenila vstopnina. Pekla se bosta kostanj in koruza in predstavljen bo program ‘Začuti’. Več na FB.

  • Galerija v Škofji Loki