Pogrinjek za rumeno-zeleni čas

Mizo si pogrnem zase. Za mirno malico ob branju.

Pogrinjek za rumeno-zeleni čas pomladi je zame. Za premor v dopoldnevu, ko delam doma. Zunaj iz težke rjave zemlje žene bleščeče zelena trava in trobentice in narcise rumenijo. Ptiči so zjutraj žvižgali sto na uro, medtem ko so se … khm, khm … ženili.

Pred časom smo tudi mi šivali ptičke in jih tiskali na bele prtiče. Zdaj tisti šivani ptiči lepšajo dopoldanski pogled skozi okno, potiskan prtič pa bo podkrepil mojo zeleno-belo malico.
Mizo z belim prtom dopolnjuje tekač v rjavi barvi. Pod krožnik dam rjav okrogel pogrinjek iz slame – kot plodna zemlja na pomlad sta!
Une baguette!  Du fromage, s’il vous plaît! Francoska malica, francoska štručka in brie.  Položila sem ju na trendovsko vzorčasto zeleno  desko, da bom sir sproti prirezovala – štručka se pa lomi, saj to veste, kajne?
Zraven  vitamini, sveže stisnjen pomarančni sok, v kozarcu z zelenkastimi pikami. Pozobala bom še grozdje in jagode iz bele sklede z zelenimi pikami.
Sedim pri oknu, narcise cvetijo v svetlozelenih lončkih, prijateljičina gerbera v kozarcu pa je kot malo sonce mojega pogrinjka za zeleno-rumeni čas!  
  
 Pa dober tek!