Pomladna pastelna vaza

Pisane vaze sodijo k preganjanju spomladanske utrujenosti. Njihova izdelava je zelo preprosta.

Pomlad je čas, ko začnemo po mrzli in turobni zimi hlastati za barvami. Na tržnicah in v cvetličarnah lahko najdemo siljene hijacinte, narcise ter različno rezano cvetje. K pisanemu rezanemu cvetju sodijo tudi pisane vaze. Želimo biti praktični in hkrati uporabiti že uporabljene izdelke, zato pobrskajte po predalih ter poiščite rabljene pisane najlonke.

 

 

Potrebujemo:

  • različne kozarce za vlaganje
  • vaze
  • pisane najlonke – odrežite dolžino, ki gre na vašo izbrano vazo ali kozarec

Najlonkam smo odrezali kos, ki smo ga potegnili čez kozarec za vlaganje ali vazo. Naše izkušnje kažejo, da najbolj zanimive oblike kozarcev ali steklenic najdete v kmetijskih trgovinah ali pri večjih trgovcih s tehničnimi izdelki. Zgornji rob najlonke prepognete čez rob, po potrebi zalepite. Če so najlonke tesne in se lepo prilegajo kozarcu, lepljenje ni potrebno.

 

 

Naredili smo serijo vaz z vodilno roza barvo.

 

 

Naslednjo serijo smo naredili z vodilno modro barvo.

 

 

Tulipani so s svojo obsežno barvno paleto vedno krasen dekorativni cvet, ni težko najti ustreznega odtenka, ki bo sodil v vašo vazo.

 

 

 

Poleg navadnih kozarcev za vlaganje smo v zanimive črtaste najlonke preoblekli večjo, pusto vazo. Zaživela je povsem drugo življenje.

 

 

Barvne vaze lahko poživijo večino svečanih pogrinjkov, naj gre za družinske zabave, piknike, poroke ali celo družabna srečanja.  Ne bo vam treba vlagati v nakup vedno novih in novih barvnih vaz, samo nogavice zamenjate 🙂