Tiskamo na blago z jesenskimi rastlinami

Tiskanje s plodovi narave je preprosto in lepo.

Letošnja jesen nas obdarja z vsem obiljem. Jesenskih plodov je povsod dovolj. Robidnice, šipek, kostanj, želodi, te in one strupene jagode – na vse to z lahkoto naletimo med krajšim sprehodom v naravi.

Potrebujemo:
  • blago – najbolje je bombažno platno ali lan
  • barve za tekstil
  • čopič
  • jesenske rastline z ali brez plodov
  • akrilne barve za tiskanje na papir
  • papirnate brisače
Rastlino najprej pripravimo za tisk.  Če ima rastlina večje plodove kot npr. šipek, plodove odstranimo in jih odtisnemo posebej.  Najbolje je, da plodove pred tiskom prerežemo na pol in odtisnemo odrezano polovico. Tako dobimo odtis v polnem obsegu.
Rastlino in plodove premažemo z barvo, jo položimo z barvano stranjo navzdol na blago in s pomočjo papirnate brisače (ali robčka, servieta) pritisnemo, da dobimo lep odtis. Kombinirajte različne barve blaga in barve odtisov. Čas je za ustvarjanje lastne linije tekstilnih izdelkov.
Vse kar potrebujemo za prijetno jesenko popoldne je topel čaj, pečen kostanj in nova lastna linija tekstilnih servietov.
Rastline in plodove lahko tiskamo tudi na papir in tako dobimo čudovit darilni ali ovojni papir z osebno noto.
Darilo smo zavili v lastnoročno potiskan papir, dodali temno rjavo vrvico in že imamo lično zavito darilo.
Tiskanje na blago ali papir je preprosto. Do lepega in unikatnega izdelka lahko pride vsak sam na svoj način. Ustvarjanje s pomočjo narave je zabavno in namenjeno vsem, tudi tistim, ki nismo tako spretni. Dajte si duška in uživajte v jesenskem obilju.