Stenska dekoracija – lesene slike z jesenskimi motivi

Ko pride čas za menjavo letnega časa, je čas za nove stenske dekoracije.

Se tudi vi zbudite v jutro z mislijo, da potrebujete spremembe v svojem domu? Včasih je dovolj šopek svežega cvetja, drugič nova stenska dekoracija.

 

 

Mi smo vam pripravili navodila za simpatično leseno dekoracijo, ki jo preprosto prilagodite  vašim željam in barvnim kombinacijam.

 

 

 

Potrebujemo:
 
  • lesene deščice velikosti približno 15×20 cm
  • lep jesenski papir, ki si ga lahko tudi natisnemo sami
  • jesenske motive, ki jih izrezljamo iz tanjše vezane plošče
  • lepilo
  • barve
  • lak
 
Deščico natačno in na tanko premažemo z lepilom in prilepimo okrasni papir. Pogladimo in iztisnemo vse zračne mehurčke, obtežimo in počakamo, da se lepilo dobro posuši.

 

 
 
Nato obrežemo papir na robovih in robove zgladimo s papirjem za brušenje. Zadnjo stran deščice in robove premažemo z razredčeno akrilno ali kakšno drugo barvo.
Lesene motive lahko izrežemo z žagico. Če nismo spretni z žagico, izrežemo motive iz kartona, ali jih oblikujemo iz fimo ali das mase, ali pa kar kupimo lesene dekoracije v centrih, kjer je sedaj velika ponudba. Za lepšo sliko in ustrezno barvno kombinacijo lesene jesenske motive pobarvamo v enaki barvi.
 
 
Nato še prelakiramo deščico in prilepimo motiv. Na zadnjo stran pritrdimo kljukico za obešanje. Sliko lahko obesimo na steno tudi s pomočjo okrasne vrvice in sicer tako, da zvrtamo dve luknjici skozi kateri napeljemo vrvico.
 
 
 

Naša stenska dekoracija je gotova. Popestrila bo marsikateri prostor v domu.

 

 

S pravilno izbranim pisaninim papirjem bomo poudarili dekorativne barve v prostoru, kamor jo bom umestili. Zabavno bo izbirati pravi papir za vaš prostor, ki potrebuje spremembo, kajne?