Iz rjave v belo

Stara rjava pletena košara je postala bela.

Na podstrešju sem našla rjavo pleteno košaro ravno pravšnje velikosti, da sem vanjo zložila semena in se odpravila urejat zelenjavni vrt. Ko smo to delo opravili, se mi je utrnila pregrešna misel, da bi bela košara, v katero bi postavila cvetje,  lahko poživila mojo teraso ali celo jedilno mizo. Doslej sem imela slabe izkušnje z barvanjem glinenih loncev, zato sem se odločila, da košaro prebarvam le,  če najdem barve v spreju. In sem jih.

 

Košaro sem najprej očistila z vodnim curkom  parnega čistilnika, tako da sem se znebila vse umazanije. Nato sem jo posušila na soncu.

 

 

Pripravila sem barvo. Izbrala sem snežno belo in  časopisni papir za  podlago in varovanje pred madeži ter se lotila barvanja. Priporočam, da barvo  nanašate  zlagoma in v tankih slojih. Po 10 minutah je barva suha na otip, zato  košaro  zlahka obračamo okoli svoje osi in s sprejem dejansko dosežemo vse luknje in špranje.

 

Samo barvanje ni trajalo več kot 15 minut, ker pa sem med barvanjem delala dovolj dolge premore, sem barvala vse popoldne. Snežno bela barva v naši lokalni trgovini stane 4,95 evra, šampanjsko bela pa 3,50 evra. Mislim, da bi bila šampanjsko bela celo boljša izbira – bom preverila ob svojem naslednjem projektu, ki  že poteka.

 

Taka je belo pobarvana košara po barvanju in 24-urnem sušenju. Navdušena sem.

 

 

Predvsem sem vesela, ker se z barvo v pločevinki in pršenjem dejansko obarva vse špranje pri pletenih košarah. Tako  imam  novo košaro z novo funkcijo.

 

 

Naj povzamem: stara pletena košara (najdena na podstrehi) in  pločevinka akrilne barve Prisma Color (4,95 evra), časopisni papir za podlago, nekaj minut dela, nekaj ur potrpežljivosti – enačba za  prenovljeno, uporabno in dekorativno košaro, ki jo lahko uporabimo za shranjevanje, prenašanje ali morda celo za vazo.