Buče pred vhodnimi vrati

Dekoriranje z jesenskimi pridelki.

Buče, okrasne buče, jedilne  buče in potem na koncu jeseni še tisti ameriški praznik, ki ga na dom in stilu že izgovorimo težko, naj vam bo: Halloween.

Iz leta v leto septembra videvam vedno več buč, pa ne samo na njivah! Trgovine in cvetličarne so jih polne in posledično jih je več tudi okrog naših domov. Buče se najraje naselijo v bližini ali pa prav pred vhodnimi vrati, zato jim dobrohotno pomagajmo in jih tokrat postavimo malo drugače kot običajno.

 

 

Značilno rumeno oranžno bučo smo skrili oziroma oblekli v blago prijetnega vzorca. Naj jo ne zebe ko takole dolge dni in noči stoji zunaj pred vrati.

 

 

Vzorec ponovimo na drugem predmetu, mi smo enako blago napeli v lesen okvir. Nato ponovimo še odtenek barve iz vzorca blaga na traku, ki ga ovijemo okrog vedra rož. Težji del naloge smo že opravili!

 

 

Oblečeno bučo postavimo na markantno mesto, vedru rož pa za tolažbo dodamo družbo dveh temno zelenih buč, ki se lepo barvno ujemata s stebli marjetk.

 

 

Odločili smo se, da je vodilna barva zelena, zato kanglo za zalivanje okrasimo še z zelenimi cvetovi hortenzije.

 

 

Vse skupaj lahko postavimo tik ob vhodna vrata, da se stvaritve lahko razveselimo vsak dan znova.

 

 

Monotonost kamna in čistih linij je prijetno popestrena. Vhodna vrata so okrašena za več tednov in misli že odplavajo k izdelavi adventnih venčkov. A ne prehitevajmo!

 

 

Pred vhoda vrata lahko postavimo tudi klop in na njej nadaljujemo s postavitvijo jesenskih pridelkov. Mi smo dodali venec spletene čebule, nekaj jedilnih buč različnih velikosti in kanglo s  cvetjem, kombinirali smo hortenzije in poljske marjetke.

 

 

Letos je naš krompir dobro obrodil, za dan ali dva smo največjega dodali jesenskemu vzdušju na klopi.

 

 

Z delom nadaljujemo naprej na vrtu, kjer se potem vse skupaj zlije s čudovito kuliso narave izven naših meja.

 

 

Buče pred vhodnimi vrati so že dovolj lepa dekoracija, seveda če nam prostor in čas dopuščata, smisleno nadaljujemo dekoriranje dalje v vrt s ponavljanjem par detajlov, ki celotnemu delu vdihnejo rdečo nit.

 

Foto: Klemen Brumec, stiliranje: JS, PS