Jesenska dekoracija mize

Sedežni redi, buče in vrvica.

Jesenska dekoracija mize se je morala zgoditi na hitro in s tistim, kar se je našlo pri hiši. Topel jesenski dan nas je zvabil na vrt. Srečanje prijateljev se je razvilo v dolg klepet in posedanje pod trto, ki je letos dobro obrodila. Po želodčku nam je zakrulilo in odločitev je padla za hiter popoldanski prigrizek.

Ni mi vseeno kako pripravim mizo, zato sem kozarec za vlaganje ovila z vrvico, enako sem storila s posodicami za začimbe.
Jesenska dekoracija mize
Kot nalašč sem našla pripravljene jedilne liste in tudi te sem ovila z vrvico ter jih postavila na krožnike kot dekorativen element. Na srečo je omara polna lepih, belih, babičinih prtičkov in ni bilo težko pod vsak krožnik namestiti izbran prtiček.
Jesenska dekoracija mize
Cvetlice smo nabrali na travniku za hišo in jih skupaj z otroki razporedili med vaze in vazice.
Jesenska dekoracija mize
Ker so naše hokaido buče letos res dobro obrodile, so se znašle na mizi kot dekoracija. Jutri bodo šle v lonec.
Jesenska dekoracija mize
Tako malo je potrebno, da je jesensko dekorirana miza že pripravljena.
Jesenska dekoracija mize
Kdor si želi več barv, lahko na mizo doda še okusno zeleno grozdje in zapečeno zlatorumeno koruzo, ki poleg toplih jesenskih barv prinese še vonj po sveže pečenem.
Jesenska dekoracija mize
Mizo smo tako na hitro uredili s tipičnimi jesenskimi pridelki.
Jesenska dekoracija mize
Moški so že priganjali, naj končno na mizo postavimo nekaj konkretnega za pod zob. Naj jim bo! Konec dekoracije, posvetimo se malici.
Jesenska dekoracija mize
Za jesensko dekoracijo mize smo potrebovali različne steklene lončke, posodice za začimbe in kozarce za vlaganje. Vrvica kot dekorativni element je zelo uporabna, prijetna in cenovno ugodna. Vrvico boste lažje ovili, če boste vrv na začetku in na koncu na steklo pritrdili z obojestranskim lepilnim trakom.  Enako smo storili z jedilnim listom. Buče in koruza so stalni spremljevaleci jeseni, zato jih lahko uporabimo večkrat z različnimi malimi dodatki.
Foto: KB, stiliranje: PS in JS