Vinska vigred

Melanholična slikovna uvertura v današnje in jutrišnje dogajanje v Metliki

Od 20. do 22. maja 2011 poteka v Metliki Vinska vigred – velika zabavna prireditev s folklorno obarvanim programom. Naš fotograf je bil včeraj zjutraj tam in posnel nekaj fotografij za vabilo. Prav, da bo fajn – ljudem, ki se spoznajo na zabavnejše plati življenja, je za verjeti.

 

 

Ko se v kraju kaj dogaja, so jutra polna melanholičnega pričakovanja. Posebno če jih okopa sonce.

 

 

Metlika je srce Bele krajine in Vinska vigred jo razgiba. Domačini živijo z njo.

 

 

Vidite sveže prebarvane talne oznale na cesti skozi Metliko? Domačini pravijo, da jih je treba obnoviti pred Vinsko vigredjo – morda da gostje najdejo pot nanjo in potem domov? Za vse, ki levi ujemalni prilastek vinska kanijo vzeti resno – je organiziran avtobusni prevoz iz Novega mesta ter iz Črnomlja čez Semič.

 

 

Gospodinje pečejo belokranjske pogače, janjcem te dni v deželi čez Gorjance ni lahko.  Mnogo žrtev pade. Iz kleti pride na dan najboljše belokranjsko vino.

 

 

Danes, v soboto 21. maja 2011, bodo od 10. ure na ogled potice in pogače na kulinarični razstavi  »Kraljestvo potic«, ob njej pa bo degustacija vin  v  degustacijski kleti  na metliškem gradu. Obiskovalci bodo lahko spoznavali domačo obrt, ves dan bodo nastopali pevski zbori, ansambli in godba, tudi kolesarji iz Ljubljane bodo tu končali svoj maraton.

 

 

Zvečer bodo tri zabave na treh trgih:   ansambel Kolovrat na Partizanskem trgu,  ansambel Rok’n’band na Trgu svobode in skupina Kok bend na Mestnem trgu.

 

<!–[if gte mso 9]>