Menu – ko bi šla spet v šolo

Škatla za kosilo.

Pravzaprav ni škatla, temveč mehka torbica s toplotno izolacijo. Izdelke blagovne znamke Menu najdete tudi v Sloveniji. Verjetno “lunch box” vseeno ne bo našel na naše police, ampak meni je zelo zelo všeč. Razmišljam o tem, če ga nujno potrebujem za krajše izlete, bom premislila  – jah potrebujem ga! 

 

Hkrati mi ne bo težko prepričati vseh moških, da jo nujno potrebujemo, saj bo moč argumenta o hladnih pločevinkah definitivno dovolj dobra. Ne bo potrebno uporabljati argumenta moči.

 

 

Ko smo že pri Menu, ne morem mimo črno belih kolekcij termo skodelic, ki so jih navdihnili pleteni vzorci na skandinavskih pleteninah v sedemdesetih letih. Kar predstavljam se, kako se v zasnežem jutru prebijam na svoje delovno mesto z vročo kavo v roki. Hm, za prvo silo bo zadostovala že kakšno hladno deževno jesensko jutro.

Črno belo – pikce in kvadratki – uradno je tole Vernet pantone Storage Jar – torej lonček za shranjevanje kave, sladkorja, piškotov v kuhinji in dopolnuje klasično linijo Menujevih izdelkov, ki jih je oblikovalka  Pernille Vea oblikovala za Menu. Kombinacija Vernerjevega Panton vzorčka  in Pernile Vea.  Linija poleg letošnje novosti – poleg posode za shranjevanje – vsebuje še skodelico za ekspreso, krožnik, pladenj, posodico za mehko kuhana jajca in posode za muslije.

 

 

Foto: Menu

 

S tem objavljam novo serijo oblikovalskih novičk.