Trgovina Polonika

Obiskali smo trgovino Polonika, kjer sta glavno vodilo lokalna samooskrba.

Trgovina Polonika v Kamnika je osvežujoča pridobitev za mestno jedro, ne samo zaradi svoje posebne ponudbe, ki je fokusirano na lokalne in eko lokalne živilske pridelke in simpatičnih lastnic, temveč tudi zaradi opreme trgovine.  Prijetno počutje v trgovini ustvarjajo lesene police, nekatere so pokrite s strešniki.

 

 

Kljub raznovrstni ponudbi trgovina deluje minimalistično, saj so odvečni shrambni prostori kupcu skriti. Navdušeni smo nad pultom, ki je dekoriran s poleni in minimalističnim vinotočom, zasnovo trgovine sta skupaj naredila solastnica Polona Štolfa in njen mož, izdelali  v mizarstvu Štolfa.

 

 

 

Pestro ponudbo bodo še nadgrajevali, kot pravi solastnica Nika Novak, ki se zaveda, da je do množice stalnih kupcev dolga pot, zato se iskreno veseli vseh, ki se dnevno vračajo ali po okusne domače sadne jogurte, preverjene mesnine ali le specialno olje.

 

 

 

 

 

V današnjih časih je odpiranje trgovine na robu zamrlega mestnega jedra ne samo pogumno dejanje temveč tudi dokaz, da imamo še posameznike, ki se zavedajo pomembnosti lokalne samooskrbe, lokalnih ponudnikov hrane, ko hrana ne prepotuje tisoče kilometrov predno pristane na našem krožniku.

 

 

Trgovini želimo dolgo in uspešno pot.

 

Izdelava opreme: Mizarstvo Štolfa

Fotografira: Klemen Brumec