Rožnata je nova bela, tudi za dom in kuhinje

Med trendi dodatkov za dom se vztrajno pojavlja rožnata barva, tudi ko se lotimo opreme kuhinje.

Rožnata je vedno modna barva in dobra zaveznica, ko se odločimo za poživitev, okrasitev ali prenovo kuhinje ali doma nasploh. V katalogih za prihodnjo jesen in zimo jo proizvajalci vključujejo v različne kombinacije, najdemo jo tako v pastelnih in fluorescenčnih odtenkih, s katerimi lahko svojemu domu damo svež, ženstven in malce nenavaden pridih.

Začnimo sprehod po rožnatih idejah s kolekcijo, ki jo je pripravil danski Bloomingville, podjetje, ki najpogosteje posega po nevtralnih odtenkih in naravih materialih. Rožnata tako blaži kontraste, poživi skandinavsko strogost in dodaja pridih romantike celotni kolekciji, v kateri bomo našli tudi hladne odtenke jeansa, naravnega lesa, bakra in zlata. Seveda poleg obvezne bele, črne in sive, ki so pogosto osnovne barve marsikatere kuhinje ali dnevne sobe.

 

 

Rožnato so uporabili kot podlago za druge dodatke za dom izčiščenih oblik. Tako lahko prepleskamo tudi posamezne stene v kuhinji ali dnevni sobi s svetlo opremo.

 

Rožnata je lahko zanimiv barvni poudarek okoli grafik in tipografskih napisov. Okvirji iz washi traku so odlična zamisel za popestritev stene vaše kuhinje.

Barvne sheme, ki jih predlaga Ferm Living, nakazujejo uporabo nežnih rožnatih odtenkov, ki jih komaj zaznamo. Barvne sheme spominjajo na svetlobo poznopoletnega sončnega dne obledelih barv, kot bi uporabili instagramove filtre.

 

 

Ferm Living je rožnato uporabil pri tekstilu in dodatkih. Na primer na okrogli kuhinjski deski z geometrijskim vzorcem in prijemalkah. Za zelo šik kuhinje.

 

Mu Stamp je za kuhinjski tekstil uporabil humor, simpatični jelenček z rožnatimi očali bo privabil nasmeh po še tako napornem dnevu vsakemu, ki bo prestopil prag vaše kuhinje.

 

 

Odtenek rožnate je zdaj že čisto fluorescenčen, podobno kot pri kolekciji, ki jo ponuja Rice. Njegovi izdelki bodo odlično izstopali na pultu vsake bele kuhinje.

 

 

Rožnata in eklekticizem se združita v teh odštekanih nenavadnih svetilih.

 

Za tiste, ki imate pri svetilih v kuhinji raje minimalizem, so tu “dizajnerske žarnice”, s katerimi nas vedno znova preseneča Nud Collection.

 

Rozamanija seveda ni obšla niti ikonskega podjetja, kot je Moooi, primer je miza Paper Table izpod peresa oblikovalcev iz Studia Job. Za očarljive kuhinje in jedilnice.

 

Reykjavik Corner Store je v rožnato prebarval blazino v obliki ogromnega vozla.

 

Lief!, nizozemsko podjetje, ki se ukvarja z oblikovanjem za otroke, je izdelalo rožnat gugalnik, medtem ko so v belgijskem Muno v različne odtenke oblekli svetilke vseh možnih stilov in druge predmete.

 

Kateri odtenek rožnate pa bi vi prenesli na pult ali steno svoje kuhinje?

Foto: katalogi proizvajalcev