Fotografije z eno skupno točko: vrtom!

Nekaj finalistov iz kategorije Rastline na mednarodnem natečaju s tega področja – subtilno!

“Bistvo je očem nevidno,” je ponovil Mali princ, da bi si zapomnil – vzel fotoaparat in poslikal svojo ljubo vrtnico. Da bi videl več. Njeno bit.

 

James Guilliam: Cvetoča mandljeva vejica

Natečaj za mednarodnega vrtnega fotografa leta je namenjen motivom vrtnarjenja, vrtov, botanične fotografije in podobno. Organizira ga Galpa Ltd. v sodelovanju z Royal Botanic Gardens Kew v Veliki Britaniji. Od leta 2008 vsako leto pripravijo pregledno razstavo najboljših fotografij z vrtnarsko tematiko, ki jo postavijo na prostem v različnih vrtovih. Natečaj poteka z etapami od januarja do novembra in spremlja letne čase, finaliste za minulo leto predstavijo februarja, aprila pa razglasijo še zmagovalce. Vsako leto izide tudi knjiga z najbolj uspelimi posnetki. Na natečaju lahko sodelujejo tako amaterski kot profesionalni fotografi z vsega sveta v osmih kategorijah in v posebni kategoriji fotografi, mlajši od 16 let.

Morda se bo kdo od vas bralcev odločil za sodelovanje? Mi danes predstavljamo finaliste za tekoče leto iz kategorije Rastlinski portreti, prihodnjič pa bomo objavili še  nagrajence iz minulih let.

 

John Barber: Berberis antoniana

Mandy Disher: Cosmos atrosanguineus ‘Choca Mocha’

 

Jacky Parker: Pomladni roj zvezdic

Sam Kirk: Bog malih stvari

Sam Scott-Hunter: Pasijonkina vitica

Rebecca Nex: Konec poletja

Gerard Leeuw: Jesen prihaja

David Ballantyne: Bilke v snegu