Hiša iz kock

Z lastnimi rokami do lepo opremljene hiše.

Avtorica bloga Brick house Morgan prenavlja svojo “hišo iz kock”. V resnici je to hiša zgrajena sredi prejšnega stoletja iz opek in cementa, ki jo Morgan skupaj z možem prenavlja počasi, z malo denarja in toliko več lastnega dela.

 

 

Njen blog spremljam zadnja tri leta. V tem času je Morgan na hiši spremenila, dokupila (in kasneje spet spremenila) marsikaj. 

 

 

Generalno je prenovila večino prostorov, na blogu pa ne piše samo o večjih spremembah, temveč tudi o drobnih dilemah in procesih izbiranja detajlov kot sta kljuka na vratih ali lestenec v jedilnici. 

 

 

Včasih dobim občutek “saj ni res pa je” – hišo prenavlja zelo počasi in vsako odločitev večkrat pretehta. V procesu  izbiranja malenkosti si pomaga tudi s fotografijami drugih stanovanj. Tako idej ne zmanjka, a včasih ji na poti stoji previsoka cena. So bili trenutki, ko sem se ob prebiranju njenega bloga prav oddahnila – končno je nakup detajla opravljen, gremo naprej z obnovo.

 

 

V njeni hiši je res ogromno dobro premišljenih dodatkov, vendar po daljšem času vidiš, da je mnogo nakupljenih stvari prodala naprej in jih nadomestila z novimi. Pri nas ponavadi obtičimo z nakupljenim, ali pa stvar zavržemo. Preprodaja rabljenih stvari sicer raste, a še zdaleč ni tako razširjena kot ponekod drugod po svetu.

 

 

Vse skupaj na koncu vodi v zanimivo opremljeno hišo s kosi iz 50-70 let prejšnega stoletja. Večina jih je nakupljenih v trgovinah z rabljenim pohištvom, ebayu ali v etsy trgovinah z vintage izdelki.

 

 

Na zunanjost ni pozabila, našli boste precej zanimivh prispevkov na temo “naredi si sam”. Daleč najbolj zanimiva je izdelava domačega kurišča.

 

 

O prenovah raznih miz in klopi ima veliko prispevkov. Končni izdelki imajo dobre lastnosti saj so uporabni, zanimivi, solidno narejeni, dobro izgledajo in so poceni pridobljeni. Primer francoske klopi:

 

Brick house je blog, kje se piše o zelo ozki temi, obnovi točno te hiše. Vendar je blog  podprt z lepimi fotografijami, nasveti in zanimivimi zgodbami. Ne manjka izvirnih in poceni rešitev. Priporočam.