Malo stanovanje v pastelnih barvah

Kopamo se v pastelnih barvah.

Ida na svojem blogu največ prispevkov nameni svojemu stanovanju. Ponosna je, da je njeno majhno stanovanje funkcionalno, prijetno za življenje in hkrati lepo. Nenehno dopolnjuje notranjo opremo in tako stanovanje počasi dobiva željeno podobo. Idin dom  v norveški blogerski skupnosti in med internetnimi stranmi, ki pišejo o dekoraciji doma, zbuja veliko pozornosti ter pozitivnih ocen.

Na hodniku najdete obnovljeno zrcalo s stojalom za oblačila.

 

 

Ida obožuje pastelne barve. Fotografije na blogu se bleščijo od bele, turkizne ter roza barve. V kuhinji se turkizna in roza menjavata celo med kuhinjskimi aparati – hladilnikom in kavomatom.

 

 

V dnevni sobi poleg kopice blazin in bele sedežne garniture pozornost pritegne vintage kos v rjavi barvi.Ida je našla robustno staro gajbico in ji dodala kolesa.

 

 

Starinsko nit nadaljuje skrinja v vlogi klubske mizice. Skrinja mi je všeč, ker v sebi skriva veliko prostora za shrnajevanje stvari, ki jih ne uporablajmo pogosto ali pa samo sezonsko.

 

 

Pastelne barve se nadaljujejo na blazinah v dnevnem prostoru in na terasi. Ste opazili prenosnik roza barve? Temu pa res lahko rečemo usklajeno notranje opremljanje…

 

 

Steno nad vhodnimi vrati je Ida prelepila s fotografijami raznih stanovanj in s fotografijami iz revij, ki ji dajejo navdih pri opremljanju njenega doma. Malce odbita ideja, ampak v njeno stanovanje končno vnaša malo robustnosti. Mene spominja na tipične moške delavnice, kjer so stene podobno prelepljene s koledarji in slikami pomanjkljivo oblečenih deklet.

 

 

Jedilni kot je pred kratkim dobil svojo tapeto. Vzorec je rožast, barva pa seveda roza. Koščke tapte je potem uporabila še drugod po stanovanju, na predalih in v hodniku.

 

 

Za konec pojdimo na teraso, kjer se poleg znane barvne kombinacije presentijo pojavijo gajbice prebarvane v turkizno. Tudi na terasi ne manjka starih stvari. Všeč mi je tehtnica, ki jo redko vidimo kot dekorativni element v stanovanju. Tu služi kot podstavek za rožo.

 

 

Okrasni lončki so kombinacija lončenine, starih porcelanastih lončkov in konzerv.

 

 

Na terasi ne manjka niti mini lestev.

 

 

foto: sukkertoyforoyet

Na Idinem  blogu boste poleg predstavljenih fotografij odkrili še ogromno drugih malenkosti, s katerimi opremlja stanovanje. Pokukajte v njeno spalnico, ali si poglejte šopke. Njen blog je za vse ljubitelje pastelnih barv in tiste, ki radi posvetijo pozornost vsaki malenkosti v svojem domu. Za konec pa vam moram priznati – z veseljem bi šla na počitnice v njeno stanovanje, a živela v njem ne bi.