Euro palete sredi dnevne sobe ali spalnice?

Kaj ne uporabljamo palete za tovorjenje blaga?

Palete so v prvi vrsti namenjene prevozu in prelaganju blaga, torej niso primerne za domače kose pohištva kot je postelja, klubska mizica ali vrtna ograja. Če se že znajde kaka paleta doma, jo navadno razkosamo in skurimo da se vsaj pogrejemo. Toda s čisto malo spretnosti, stila in dodatki kot so barve in kolesa, palete hitro postanejo uporaben, zanimiv in predvsam poceni kos pohištva. Poglejmo si par primerov!

Najprej je tu zanimiva otroška postelja iz palet, najdena na blogu Romantisk retro, ki smo ga predstavili med obiskovanjem tujih blogov.

 

 

Majhna višina postelje s pisano posteljnino je prijetna in varna tudi za malčka. Za shranjevanje knjig in igrač pa k paletam seveda pašejo gajbice in gajbe.

 

Foto: blog romantiskretro

 

Ida, ki piše blog Sukkertoyforoyet.blogspot.com, je z malce več truda skupaj sestavila dve paleti, ju prebarvala v belo, dodala koleščke in tako dobila preprosto klop na hodniku.

 

 Foto: Sukkertoyforoye

Druga Ida, avtorica bloga Interior drops, je praktično na enak način sestavila klubsko mizico.

 

 

Foto: Interior drops

 Zdaj pa na vrt – v Arboretumu smo med vrtovi predstavljenimi v Zelenem izzivu opazli tudi močno črno-belo kombinacijo. Sestavni del vrta je zebrasta ograja narejena iz palet.

 

 

Za konec še zadnja HM kolekcija poletje za dom. Kaj so uporabili za posteljo? Palete.

 

Foto: HM

Sedaj ne bomo več kurili palet, kajne?