Praktične rešitve v mini stanovanju

Kako izkoristiti sobe z visokimi stropi v majhnem stanovanju.

Iskanje in opremljanje stanovanja je vedno posebno doživetje. Mladi pari imajo pogosto na voljo le malo denarja, zato pristanejo v majhnih stanovanjih. Kljub temu pa so (in morajo biti) pri opremi stanovanja iznajdljivi in predvsem praktični, da izkoristijo vsak košček prostora. Danes predstavljamo dve zanimivi rešitvi, ki v malem stanovanju pomagata pridobiti več  uporabne površine na račun visokih stropov. Mladi so dovzetni za eksperimetne, kot so recimo postelje čisto pod stropom in miniaturne kuhinje. Gotovo pa to ni primerno za starejše.

V prvem stanovanju visoki stropi omogočajo dvig postelje pod strop, pod posteljo pa je še vedno hodna višina.

 

 

Dnevna soba je kljub spalnemu delu ohranila status prostora za druženje. Dovolj je prostora za kavč ter pisalno mizico. Drzna temno zelena barva daje dnevnemu prsotoru poseben šarm.

 

 

V naslednjem mini stanovanju so izkoristili vsak centimeter prostora, ki so ga dodatno pridobili z izboljšavami. Stanovanje je po kvadraturi majhno, ima 24 kvadratnih metrov, a ima tudi nadstandardno visoke strope in veliko svetlobe. To omogoča dvig spalnice pod strop, kamor takoj po vhodu vodijo strme stopnice.

 

 

Stopnice so polne in vsebujejo garderobno omaro. Vrata omare so izrezana poševno, da se prilagodijo naklonu stopnic.

 

 

Nasproti stopnic je resnično majhna kopalnica, v kateri najdemo vse – tuš, umivalnik in wc. Tuš nima kadi, odtok je vgrajen v ploščice.

 

 

Knjižne police zavzemajo celotno steno pri vhodnih vratih in se nadaljujejo v spalnico.

 

 

Lastnika sta televizijski sprejemnik postavila v mini spalnico pod stropom. S tem sta pridobila funkcionalno dnevno površino, ki je ni potrebno spreminjati v spalnico in potem nazaj v dnevno sobo, kot je navada v garsonjerah.

 

 

Stanovanje ima veliko okno, zato kljub svoji majhnosti deluje prostorno in svetlo.

 

 

Majhna stanovanja niso vedno le nadloga, lahko so prav prijetno urejena mini gnezdeca. Potrebujemo le izkušnje, iznajdljivost in pogum.

 

foto: hemnet.se