Všečnosti za vikend

Zanimivi članki in izdelki, ki smo jih opazili ta teden.

Nepremičniski nakup Jennifer Aniston je med poznavalci zbudil odobravanje. Kupila je namreč sodobno zasnovan dvorec na Bel Airu, ki ga je ustvaril arhitekt Quincy A. Jones, znan po modernih zasnovah in vključevanju eko sloga. Dvorec, ki ga je kupila Jennifer, je naravnost čudovit. Več o njem si preberite tule.

 

 

Judith Benzer je avtorica hiše, ki je dobila prvo nagrado na izboru najboljših med avstrijskimi lesenimi hišami. Nagrade podeljujejo vsake štiri leta. Hišo, ki je naseljena le poleti, je avtorica prilagodila tudi zimskim mesecem, ko v njej ni nikogar. Vsa okna se takrat zaprejo z macesnovimi deskami, in tako hiša ne moti pokrajine, saj počiva na hribu kot osamljena celota.

 

 

Italjanski arhitekturni biro Enricoscaramellini  je staro kockasto hišo z začetka 20. stoletja povečal in prenovil, dolgočasne zidane stene pa razbil z lesom, velikimi okni in vrati. Hiša se kljub prenovi in sodobnemu videzu lepo staplja z okolico. Kako drugače kot v Sloveniji, ko prenovljene hiše postanejo pisane lizike v gozdu.

 

 

Izdelki Wind and willow home – v trendu je vse, kar je delno pobarvano, leseni pribori, posodice. Wind and willow predstavljajo čudovite posodice, potopljene v barvo.

 

 

Za konec: v notranje oblikovanje je zašel tudi Justin Timberlake – njegova kolekcija se imenuje Home mint. Več o njej, njenem namenu in predvsem tem, zakaj se Justin zanjo odločil, pa v videu na strani Home mint.