Porcelanasti izdelki z zgodbo

Humor in nagajivost.

Jorine Oosterhoff ustanoviteljica nizozemskega studia z enakim imenom, oblikuje večinamo porcelanste izdelke za različne proizvajalce. Vsaka od serij nosi svojo zgodbo. Navdih jemlje predvsem iz narave, upodablja živalske like ali silhuete rastlin. Njena zadnja kolekcija je pravljična, Alica v čudežni deželi pije čaj. Skodelice, posodice za sladkor in  mleko, stojala za   piškotke in krožniki, vsi imajo nogice. Dekliško.

 

 

Sponke z različnimi dodatki, lahko izberete živali ali turistične znamenitosti. S krokarji hitro ustvarimo rahlo moreče vzdušje. Tega res ne priporočam za pisarniško vzdušje.  Oblikovala je celo linijo kljuk za omare, kljuke za vrata in celo kljuke za obešanje oblek, vse so v obliki živali.

 

 

Za kratek čas se vrnimo k skodelicam, za praktične kanadčane so naredili serijo skodelic “babušk”. Odlikuje jih zanimiva babuškasta oblika, lep potisk, babuška že sama po sebi predstavlja ženskost in rodnost.  Skodelice so  praktične, saj z zlaganjem eno v drugo privarčujemo pri prostoru v omari.

 

 

Mešanica gozdnih skodelic – s postavljanjem eno na drugo pričaramo drevo. Spodnji fotografiji pa predstavljata  kavni servis Cafe Pompose, ki ga sestavlja družina, mama, oče in njun otrok. Jah in mama je tista večja, debelejša.

 

 

Der Ster – je 46 delni  set porcelana, tako za zajtrk, kosilo ali večerjo. Narejen je bil posebej za posh hotele in  zasebne jahte. Igrivi izdelki popestrijo obroke.

 

 

Meni sta najbolj všeč svetilka, ki je tako dekliško romantična in jedilni servis s prevedenim imenom “ostanki”. Na dnu krožnikov so odtisnjeni razni liki, zato ob zadnjih žlicah juhe, panacote, … nastanejo zanimivi vzorci.

 

 

 

Osebno mi pretiravanje pri oblikovanju ni všeč, ne moreš v pujsji skodelici ponuditi čaja tašči. Ali pač?

 

vse foto: Jorine Oosterhoff

 

Priznam z veseljem sem pregledala celotni opust studia Jorine Oosterhoff , ker je simpatično, hudomušno in uporabno. Popestri  trenutek uživanja ob dobri kavi ali dobri družbi.