Cvetličarna Lokvanj

Cvetličarne so navdihujoče!

Všeč mi je bližnja cvetličarna, kjer so ideje na ogled kar skozi avtomobilsko okno. Cvetličarna Lokvanj ima čudovito lokacijo ob najpočasnejšem ovinku v mestu Kamnik, kjer si tako ali  tako moraš vzeti čas, da ne povoziš kakšnega hitrega pešca na prehodu in se umakneš vsem avtomobilom in kolesarjem, zato si lahko v miru skozi avtomobilsko okno ogledaš sezonsko cvetje. Vedno je privlačno razstavljeno, tudi sredi zime, ko skozi oblake pokuka žarek ali dva in se temperatura dvigne nad  ledišče, na oknicah  pa so prvi znanilci pomladi. Sedaj ko smo v pomladanskem razkošju, to odseva tudi vhod v Lokvanj.

 

 

Pred vrati pogrešam tista dva velika lonca, ki sta vsaj v zimskih dneh s šibjem dodatno popestrila sicer pusti Kamnik. Razlog je znan, kamniški nočni vandali! Okenske police so vedno polne zanimivih pletenih posod ter primernih lončnic ali sadik. Uspešen marketinški trik, saj me znova in znova  zvleče v Lokvanj.

 

 

Pletene košare desno od vhoda nadaljujejo zgodbo o privlačni in zanimivi cvetličarni.

 

 

 

Začimbe – tako mi mimogrede dopolnimo še vrtne zaloge zaželenih zelišč in začimb.

 

 

Razkošje pomladanskega cvetja. V Lokvanju stavijo na pestre zelene in cvetoče tone ter pletene košare. Rezultat je privlačen vhod v cvetličarno, popestritev najpočasnejšega ovinka  pa je vse pohvale vredna.

 

Iščemo zanimive cvetličarne! Je tudi v vašem kraju zanimiva, privlačna cvetličarna? Pišite nam!