Papa Stour: ideje

Inspirativni namigi za usklajen dom iz škotske spletne trgovine

 

Papa Stour je škotska virtualna trgovina in izdelke v njej bomo še predstavili. Njena »mama« je škotska oblikovalka in stilistka Rosie Brown, ki je leta 2005 povezala ustvarjalce in umetnike s tega območja. Na strani najdete različne izdelke za dom, darila in dekoracijo. Odlikujejo jih različni ustvarjalni pristopi, najbolj pa cenimo eno tako skulirano brezčasnost raznih kosov.

 

To bo zelo osebno in zelo izpovedno: spet bi rada obnovila v sebi sposobnost, da vsakdanje predmete okrog sebe razpostavim in uredim v všečno in navdihujočo celoto. Otroški, delovni in še kakšni stampedo je pometel s skoraj meditativnim početjem, ko sem si vzela čas in skodelice v omari zložila tako, da so se ujemale v barvah, vzorcih in velikostih; ko sem konec tedna razpostavila vaze s cvetjem po prostorih; ko sem ne nazadnje vzela za osebni poraz, če kuhinjske krpe, kozarci in lonci niso sestavljali všečne zgodbe.

Danes za navdih objavljam nekaj inspirativnih sličic s strani Papa Stour. To niso sterilni interierji, ampak pravi domovi, ki so pač za fotografiranje nekoliko pospravljeni, dodelani in okrašeni. Prijazno razkrivajo skrivnost prijetnih domov, ko se nadgrajuje obstoječe danosti prostora in pohištvo z vsem potrebnim za bivanje in se nekoliko igra z lepimi dodatki za dušo. Posnemljivo.

 

 

Veliko beline

 

 

Brez predsodkov pred starimi kosi

 

 

Še ena bela zgodba z nežnimi barvnimi poudarki in črno podkrepitvijo

 

 

Khm, vzamem svečnike, rogove prepustim zainteresiranim!

 

 

Zofa krpanka

 

 

Copati so zelo”življenjsko razvrščeni”. To znam ceniti …;) Veja je seveda samo za fotkanje.

 

 

Všeč mi je ta oplesk, tako zelo, da še stolov ne gledam postrani.

 

 

Oja, stol namesto nočne omarice – samo da so rože na njem!

 

Postelja kot od pratete, pa ne soustvarja  staromodne štimunge!

 

To! Ena sama veja japonskega javorja v pravi vazi – kje je pa knjiga?

 

Foto:  http://www.papastour.com/pod.php