Belo sedežno pohištvo – belina povsod

Skandinavska belina za naše domove.

V skandinavskih oblikovalskih smernicah spet prevladuje belina, kar je večina blogerskih spremljevalcev trendov pospremila z navdušenjem – prvi pri tem pa je Bemz. Švedi obožujejo belino, kar je razumljivo, saj jim svetle stene in tla pomagajo lažje prebresti dolge zimske  noči. Bemz je tekstilno podjetje, ki v izdeluje tekstilne prevleke za Ikeino pohištvo v malih serijah. Našli so zanimivo nišo in jo uspešno zapolnjujejo. Pomladni trendi leta 2013 so torej po Bemzovo beli.

 

 

Beli so vsi prostori v domu, tudi dnevna soba, kjer se pogled ustavi na belih svetilih in na belo pobarvanih tleh.

 

Ne samo beli kavči, naslanjači in počivalniki, vsi dodatki so v belem, belina se nikoli ne konča, razlije se na svetila, zavese in blazine.

 

 

Jedilni stoli so prevlečeni z dolgimi belimi prevlekami. Belina se nadaljuje v spalnici, svetloba, ki prodira skozi nezastrta okna, se odbija od belih dodatkov, kot so nosilci za revije, stoli ali koši za smeti. Velika bela stropna svetilka lebdi nad posteljo, preoblečeno v belo.

 

 

Belina v domači pisarni.

 

 

Ali je v stanovanju res mogoče vzdrževati toliko beline? Bemzove prevleke so res narejene iz bombaža, ki se z lahkoto pere. Kaj pa je lažjega, kot da prevleko slečeš, jo vržeš v pralni stroj in imaš spet tako rekoč novo opremo? Ali je morda za vaš okus beline in sterilnosti preveč?

 

Foto: Bemz