Kopalnico ima

O moji kopalnici danes in jutri

 

Ko sem se selil v svoje prvo in novo stanovanje, sem vedel, kam vse bom postavil omare, kje bo kakšne miza, preproga, slika, predmet … in da bodo v njem prevladovale barve. Žive in malo manj žive barve. Kuhinja je modra, ker so modri tudi kuhinjski elementi. In je en tak fini morski, grški občutek v prostoru. Kot da bi bil na Mykonosu …
Predsoba, to je sicer prostor, ki mi gre v bistvu malo na živce, in je zelo tipično slovenski; v tujini jih sploh nimajo, vsaj ne v sodobnih in razkošnih stanovanjih …, je rdeča. Enkrat sem v svoji kolumni že zapisal, da torej takoj ko vstopite k meni, začutite ljubezen. Malo je res resnice v tem …
Spalni in dnevni del sta povezana v eni sobi, barva na steni je zelena, malo ubito zelena. Ampak še vedno takšna, ki pomirja. In potem ostane še kopalnica, ki je delno oranžno pobarvana. Ampak kopalnica je verjetno še edina rakava rana mojega stanovanja. Je, prednost tega je le, da je že precej retro … retro pa je zelo »trendi«. Najbolj pa me moti, ker so po tleh ploščice v nekih čudnih rjavih prelivajočih se tonih, pa še lesk imajo. Zato sem na tla položil malo lesenih »dilc« iz Ikee, pa nekaj oranžnih okroglih preprogic … no, bolje je, ampak me videz kopalnice vseeno še malo žre.
Problem pa je v tem, da me novodobne, ultra in mega moderne kopalnice tudi ne mikajo preveč. Tisti veliki štirioglati lijaki niso prav nič seksi, videti so kot nekakšne malo manjše kadi. Tako da moram s seboj skleniti en kompromis; izbral bom malo novega z malo retro pridiha. Torej: iz kopalnice bom zabrisal staro banjo in namestil tuš. Všeč so mi tisti, ko je tuš ‘slušalka’ tako velika, da imaš občutek, da po tebi pada tropski dež. Vse ploščice v kopalnici bodo v barvi čokolade, po tleh pa takšne, ki bodo spominjale na les. Barva na zidovih bo ostala oranžna. Pomaranča in čokolada gresta namreč dobro skupaj … Lijak bo bel, nič preveč zdizajniran, tudi školjka bo takšna, da si nihče v njej ne bo po pomoti umil nog ali česa drugega … Namreč, (preveč) dolgo sem zmotno mislil, daje tista manjša bela reč poleg wc-školjke objekt za umivanje nog … ups … pa ni, je za nekaj drugega, bolj intimnega … No, zdaj vem, ampak tega ne bo v moji kopalnici. Bo pa še kakšna lična Ikeina lesena omarica v naravni barvi za brisače in še stojalo zanje, in obvezno veliko živahnih slik po stenah. Pa žal nobenih rož, ker v koplanici ni okna, in bi vse vrag vzel.
Kdaj bom imel novo–staro kopalnico? Hm, ko bom zbral približno štiri tisoč evrov. Sem že vzel kredit, pa sem ga tudi že zapravil … niti ne vem za kaj … vsaj retro kopalnico pa še vseeno imam.
Slika je last albuma aredekor, kopalnice.