Všečnosti za vikend

Warhol in srednjeveški dnevi, 3 muhe in vrtnaska bloga …

 

Junijski konec tedna: ste se že najedli jagod? Češenj? Mlade solate? Ste že obiskali naša mestna središča in njihove prireditve? Ste že odšli na podeželje odkrivat nove kotičke naše dežele? Ste se ulegli v zrelo travo in se zazrli v nebo? Ste nabrali  lipovo cvetje za zimski čaj?

 

Napotujemo:

 

  • Sijajni pop

 

Palača Trevisini v Piranu od sobote 11. junija gosti dela največjih svetovno znanih umetnikov pop arta, združenih na razstavi Sijajni pop. Umetnine Andyja Warhola, Toma Wesselmanna, Roya Lichtensteina, Jamesa Rosenquista, Johna Chamberlaina in Roberta Rauschenberga bodo na slovenski Obali na ogled do 9. oktobra. Ker je naša kultura močno pop, močno priporočamo obisk. Odprto vsak dan od 9. do 20. ure, vstopnina 7 evrov za odrasle, 5 evrov za otroke.

Kamnik se ta konec tedna spominja svojega srednjeveškega obdobja in živi z njim. Sobotni dan bo pestril srednjeveški sejem z lokostrelskim turnirjem.  Potekale bodo Veronikine delavnice za otroke, nastopali bodo glumači in piskači, razlegala se bo srednjeveška muzika. In kdo bo osvojil Vrtomirjev prstan?

  •  Pravična trgovina 3MUHE

Trgovina 3MUHE v Stari Ljubljani  vabi v soboto, 11. junija 2011, med 10. in 12. uro  na pokušino pravičnih jedi, ki bo potekala ob pogovoru z zanimivimi gosti. Na mušjem meniju bodo tudi tokrat pravična kava, čaj in kakav ter pravični prigrizki, ki jih bodo pripravili prostovoljci trgovine 3MUHE. Od 11. ure naprej pa bodo z vami zajtrkovali in kramljali predstavniki projekta IZ KOŠA, ki ga izvaja Društvo projekt Človek. To je projekt socialnega podjetništva, v okviru katerega ekološko in varčno predelujejo odpadne materiale v uporabne predmete umetne obrti. Več o projektu si lahko preberete tu.

  • Pohod po Župančičevi poti od Dragatuša do Vinice

Športno turistično društvo Vinica vabi na 14. pohod po Župančičevi poti od Dragatuša do Vinice v soboto, 11. junija 2011. Zborno mesto bo v Vinici od 7.30 do 8.30. Od tu bo organiziran prevoz do Dragatuša, kjer se bo pohod pričel ob 9. uri. Pohod traja tri do štiri ure in je primeren tako za mlajše kakor tudi za starejše. Štartnina znaša 10 evrov in zajema avtobusni prevoz, spominsko darilo in topel obrok.

 

Berimo: