Enosobno stanovanje v črnobelem – po moško

Enosobno stanovanje s stilom, kjer se v prostorih odvija drama med črnimi stenami in belo opremo.

Mogoče ste se že kdaj ukvarjali s pomislekom, ali je sploh mogoče trendovsko urediti preprosto enosobno stanovanje, ne da bi bil za to potreben velik vložek. Stanovanje, ki si ga bomo ogledali, dokazuje, da bomo tak rezultat dosegli tudi s preprosto igro kontrastov dveh osnovnih barv – bele in črne. Za to boste seveda morali nabaviti kakovostne barve, ki bodo dale opremi in stenam pravi sijaj.

Vse stene v stanovanju, s kuhinjo in kopalnico vred, so bile prepleskane s črno mat barvo. Prav tako je bil v črno prebarvan leseni tlak. Vprašali se boste, kako da potem stanovanje še vedno deluje sveže. Razgibana podoba je rezultat premišljene uporabe bele barve: belo je ostalo stavbno pohištvo, vključno z obrobami med tlakom in stenami ter stropom v dnevni sobi. Prav tako so bele ostale ploščice v kuhinji in kopalnici, kjer pa se je v črnino odel strop. 

 

crno_bela_oprema_stanovanje_dnevna

 

Bela barva stavbnega pohištva in predela ob oknih omogoča svetlobi, da skozi veliko okno bogato razsvetljuje ves prostor. Staro stilno pohištvo je ohranilo svoje barve, ki v dvobarvni igri kontrastov krasno izstopajo in prevzamejo vso pozornost. Svetlo blago, kanček rdeče in elegantne obline dajejo prostoru pravo mehkobo, brez katerih bi bilo stanovanje videti zelo strogo.

 

crno_bela_oprema_stanovanje_dnevna

 

Po stenah so enakomerno razporejene črno-bele slike v črnih okvirjih, ki s svojo pripovedjo dajejo črnini popolnoma novo funkcijo ozadja mnogoterih spominov.

 

crno_bela_oprema_stanovanje_dnevna

 

Drama kontrastov se nadaljuje v kuhinji, kjer je črnina prekrila stene, belina pa prevladuje na stropu, keramičnih oblogah, napi in opremi.

 

crno_bela_oprema_stanovanje_kuhinja

 

Rdeča kultna litoželezna posoda Le Creuset nas navda s pričakovanjem na slasten obrok, ki se skriva v njeni notranjosti.

 

crno_bela_oprema_stanovanje_kuhinja

 

Kuhinjska oprema je razpostavljena po kuhinji tako, da oblikuje zanimive grafične motive. Kdo bi rekel, da so lahko črne ponve tako zanimive?

 

crno_bela_oprema_stanovanje_kuhinja crno_bela_oprema_stanovanje_kuhinja

 

Spalni predel je kar ob dnevnem, v njem pa najdemo le belo starinsko železno posteljo in belo vitrino, v kateri so pospravljena oblačila lepo na očeh. Če bi si zaželeli več intime, bi bilo dovolj ob posteljo namestiti špansko steno ali zaveso.

 

crno_bela_oprema_stanovanje_spalnica

 

crno_bela_oprema_stanovanje_spalnica

 

V niši se skriva dodatna garderobna omara.

 

crno_bela_oprema_stanovanje_garderoba

 

V kopanici se nadaljuje igra črne in bele: črni so strop, tlak in pohištvo, medtem ko so keramični elementi in obloge beli.

 

crno_bela_oprema_stanovanje_kopalnica

 

Za kopalnico, tik ob predsobi, je še prostor za odlaganje plaščev in čevljev.

 

crno_bela_oprema_stanovanje_predsoba

Stanovanje, ki ponuja vse, kar potrebuje moški. Vam je všeč?

Foto: hemnet.se