Dekoriranje

Darila, risbice, kolaži, grafike zlahka dekoriramo z ovojnim papirjem in voščilnicami.

Kaj je lepšega kot dobiti lepo zavito darilo? Ovojni papir je navadno bistevna sestavina lepo zavitega darila, nasploh smo sedaj že vsi usvojili spoznanje, da se da lep darilni/ovojni papir uporabiti na več načinov: kot sliko, za krašenje sten, material za kolaže, označevalce, zastavice take in drugačne. Otrokom je darilni papir lahko navdih za celodnevno igro. Vzorci, lepi in še lepši, naredijo določen ovojni papir lep, uporaben za vse našteto. Eden mojih najljubših ali pa vsaj redno obiskanih blogov je Print & Patter blog. Na njem sem našla povezavo na sejem  Progressive greeting London 2010. Seveda sem se takoj zapodila (virtualno) med razstavljavce. Priznam, da sem bila razočarana. Nič posebnega, nič vau, razen tudi na Print & Patern omenjenega izdelovalca Caroline gardner. Njegova spletna stran mi je všeč. Ni ravno čudovita, je pa ena lepših med razstavljavci. Všeč so mi fotografije, najbolj tiste, na katerih so poleg ovojnega papirja še njihovi okrasni trakovi.

foto: www.carolinegardner.com

Naslednji omembe vreden proizvajalec ima hecno ime five dollar shake. Najprej so me očarale voščilnice, na katerih so lepotice iz 60. let. Všeč so mi tudi voščilnice, ki kljub tridimenzionalnim dodatkom, kot so bleščice, gumbi, mašnice, niso kičaste. No, vsaj ne vse.  Celo uokvirila bi tistole drevo. Cenim dodatek humorja.

foto: www.fivedollarshake.com

Sky is the limit so Avstralci, zato vseh njihovih izdelkov ne morete dobiti v Evropi. Všeč so mi njihovi vintage posestnice za darila in seveda darila. Posestnice v kombinaciji z njihovim ovojnim papirjem in malce debelejšo vrvjo so zelo posrečena kombinacija.

 Foto: www.skyesthelimit.com.au