Dekorativne tapete in skandinavsko oblikovanje

V skandinavskih deželah so stenske tapete vedno v modi in sodijo med najbolj prepoznavne dekorativne elemente tamkajšnjih stanovanj.

 

Boråstapeter je najstarejši švedski proizvajalec stenskih tapet. Najpogosteje povzemajo retro, cvetlične in geometrijske oblike. Pri njih bomo naleteli tako na klasične kot na bolj trendovske vzorce izpod peresa znanih skandinavskih oblikovalcev.

V Skandinaviji so tapete res priljubljene, pa naj bo to zaradi dejstva, da z njimi zakrivajo skromne lesene stene, ali pa tega, da se pogosto in brez obžalovanja selijo iz stanovanja v stanovanje. Z novo tapeto vdihnejo stanovanju svojstven čar, s trendovskim vzorcem tako postane sodobnejše, z romantičnim potiskom pa bolj domače in intimno.

 

 

Naj gre za cvetlične ali geometrijske, romantične ali sodobne motive, sta za skandinavsko oblikovanje vedno značilna zadržanost in ravnovesje barv in elementov.

 

 

V kolekciji Scandinavian Designers najdemo različne uspešnice iz preteklosti, ki so jih narisali oblikovalci, kot so Arne Jacobsen, Sven Markelius, Karl Axel Pehrson in Stig Lindberg. Madeleine Sidemo jih je le posodobila, da so bolj v sozvočju z današnjim časom.

 

 

Cvetje in geometrijski liki, močne barve in odtenki sive – vzorci, s katerimi lahko popestrimo posamezne stene ali ves prostor, okrasimo stanovanje ali pisarno.

 

 

Za otroške sobe so tu nežni potiski, ki so bolj ali manj razdeljeni po klišeju modro za fantke in rožnato za deklice.

 

 

Za tiste, ki se ne morete odločiti, je na voljo uporaben mini programček Wallpaper guide, s katerim lahko postavljate različne vzorce tapet v različno opremljene prostore. Uživajte!

Foto: Boråstapeter