Da bo kotiček z nakitom urejen

Kako lepo pospraviti naš nakit, da se ogrlice ne bodo zapletale in da vedno najdemo prave uhane?

Izdelava stojala za nakit je preprosta, sploh če pri tem recikliramo kakšen predmet, ki ga najdemo v domači ropotarnici.

 

Stojalo za začimbe

Les očistimo in po potrebi pobrusimo, nato pa prebarvamo z želeno barvo. V deščice spredaj privijemo manjše kovinske zanke za obešanje uhanov ter malce večje kaveljčke, ki so praktično obešalo za ogrlice in zapestnice. Prav pridejo tudi poličke, na katerih so nekoč ždeli kozarčki z začimbami. Zdaj lahko tja odložimo lake za nohte ali parfumčke. Idealen kotiček za damo, se vam ne zdi?

 

 

Star okenski okvir

Najprej okvir previdno očistimo in odstranimo vse morebitne ostanke stekla, ostrih delcev in žebljičke.

 

Z brusnim papirjem zdrgnemo luščečo se barvo, po želji okvir prebarvamo ali zgolj polakiramo, nato pa v zgornji rob okvirja privijemo kaveljčke za ogrlice. Zatem kos lepenke zavijemo v barvit darilni papir in ga z vročim silikonom pritrdimo v okensko odprtino kot ozadje. Za uhančke uporabimo kovinsko mrežico, ki jo dobimo v trgovinah za mojstre. S škarjami za pločevino jo previdno odrežemo v primerni velikosti in jo z vročim silikonom prilepimo v odprtino.

 

 

Robove lahko „skrijemo“ z vrvico in tako okenskemu okvirju vdahnemo še bolj rustikalen videz. Za daljše ogrlice lahko na robove okvirja pritrdimo še dodatna obešala, denimo stare ročaje za predale in podobno.

Ideja in izvedba: Tina Cipot, Marjan Rosec

Fotografije: Klemen Brumec