POROKA – najlepši dan v življenju je lahko v slogu „naredi si sam“

Poroka – najlepši dan v življenju je lahko v slogu „naredi si sam“

 

 

Rdeča nit „naredi si sam“ poroke je dejstvo, da lahko z malo spretnosti skoraj vse osnovne stvari izdelati sami in hkrati tako sami izberete svojo barvno paleto. Izhajali smo iz pudraste osnove, ženin in nevesta pa sta si v duhu pomladi izbrala tudi glavne junake – ptičke. Vsak par si seveda lahko izbere svojo temo in barvo.

 

 

Iz lesa smo izrezali majhne ptičke, ki so služili namesto naprsnih šopkov ali okraskov, in jih ustrezno pobarvali. Tiste s črnimi krili so si nadeli ženin in svatje, tisti s svetlimi krili pa so bili za nevesto in družice.

 

 

 

 

 

Seveda smo tudi vabila, sedežni red in zahvale barvno uskladili z vodilnima barvama, pudrasto roza in mahovnato zeleno, ter seveda ptički.

 

Ti so krasili tudi poročno torto v izbranih barvah ter nas spremljali v dekoracijah na mizi in stolih. Z barvo za table smo prebarvali večja ptička, ki sta naznanjala mladoporočenca, ter manjše posodice za namizno dekoracijo.

V posodice smo dali mah, vanje zataknili črne in svetle ptičke ter jih razporedili po mizi.

Za pridih svežega cvetja so poskrbele bele ranunkule v vazicah.

 Mah, nalepljen na leseno deščico, je služil tudi kot blazinica za prstane.

Pri „naredi si sam“ poroki je pomembno, da svate povabimo k aktivnemu sodelovanju, in tako vsi skupaj poskrbimo za odlično razpoloženje.

Zato nismo pozabili na kopico zabavnih pripomočkov za izdelavo voščil za mladoporočenca, od tabel, na katere lahko svatje zapisujejo lepe želje ter se z njimi fotografirajo, do listkov želja, zataknjenih v mahovnato podlago, ki jih bosta mladoporočenca lahko shranila za spomin.

Ideja in izvedba: Tjaša Križnar, Suzana Šlebir

Fotografije: Klemen Brumec