Velikonočna darilna škatlica

Doma narejena velikonočna darilna škatlica.

Za velikonočne praznike se radi obdarimo, bodisi z doma pobarvanimi pirhi, čokoladnimi pirhi, domačim pecivom ali čim drugim. Mi seveda prisegamo na darila, v katera sta vložena trud in ročno delo. Škatlice v obliki korenčka se bodo vsekakor razveselili najmlajši, verjamem pa, da bodo tudi odrasli navdušeni nad takšnim darilom, v katerega lahko skrijete marsikatero presenečenje, ki bo ob razkritju še toliko slajše.

 

Potrebujemo:
–    oranžen in zelen šeleshamer,
–   šablono za škatlico – klikni sem,
–   škarje,
–   lepilo
–   karkoli vam pride na misel za okrasitev škatlice (jaz sem uporabila zeleno volno in filc ter darilno pentljo za korenčkovo perje).

Shranite si šablono na računalnik, kjer ji lahko poljubno prilagodite velikost in jo natisnete na oranžen šeleshamer. Nato jo po zunanjih črtah izrežite.

Linije, ki vsebujejo neprekinjeno črto, prepognemo.

Škatlico sestavimo in stranici zlepimo skupaj.

Tako, dobili smo škatlico v obliki korenčka. Zdaj nam preostane le, da jo poljubno napolnimo in zapremo. Z luknjačem sem na polkrogih naredila luknjici, da bom skoznju zavezala še vrvico s perjem.

 

Našla sem ostanke zelenega filca, ki sem jih uporabila za korenčkovo perje, lahko pa na vrhu škatlice zavežemo npr. veliko zeleno pentljo.

Ustvarjalnih možnosti je neskončno, gotovo se lahko tudi sami domislite še kakšne. Škatlico najdete tudi v E-časopisu Pomlad 2012.

Tjaša S.
unikatiassha