Potiskano oblačilo z geometrijskimi liki

Potisk majice s preprostim, a učinkovitim vzorcem.

Gotovo imate v omari kos oblačila, ki ga že dolgo ne nosite več, vendar bi ga bilo škoda vreči v smeti. Z nekaj preprostimi koraki lahko ob pomoči šablone popestite odslužene majice ali puloverje, krila ali hlače in jim dodate svoj enkratni pridih.

Potrebujemo:
– prosojnice
– alkoholni flomaster
– ravnilo
– samolepilni trak
– čopič
– barve za tekstil
– podlago za rezanje
– olfa nož / skalpel / škarje
– kos kartona / časopisni papir

 

 

Preden začnete risati vzorec na prosojnico, si ga narišite na list papirja in ga nato preslikajte. Tako boste imeli več svobode pri ustvarjanju najrazličnejših oblik in vzorcev.

Ko ste vzorec prenesli na prosojnico, ga izrežite. Priporočljivo je, da na prosojnico rišete vsaj 3 cm od roba. Ravne črte boste najlažje izrezali z olfa nožem ali skalpelom, zavite pa s škarjami (namig: precej uporabne so tudi škarjice za nohte).

 

 

Izrezano šablono nato s samolepilnim trakom prilepite na majico, da se med barvanjem ne bo premikala. Majico pred barvanjem operite, barve prilagodite okusu. Uporabite barve za tekstil, ki jih lahko kupite v vseh trgovinah s hobi programom.

Pod plast, ki jo barvate, položite kos kartona ali list časopisnega papirja, da preprečite uhajanje barve na drugo stran majice. Ko končate, previdno odstranite samolepilni trak in šablono ter karton oz. časopisni papir.

 

 

 

Počakajte, da se barva posuši, in jo nato utrdite z likanjem na nasprotni strani (ne likajte potiska). Majica je tako pripravljena, da jo pokažete v povsem novi luči, s samosvojim pečatom!

 

Tekst: Tjaša Križnar / Pirate Piška
Foto : Luka Prijatelj