Ideje za novoletno darilo – Alenka in Jure Košir

Želje in ideje za novoletno darilo delita z nami Alenka in Jure Košir.

Alenke in Jureta ni treba posebej predstavljati, saj sta oba prepoznavni osebnosti na našem družabnem parketu. V dobrem. Oba sta športnika. O Juretovi karieri  vemo tako rekoč čisto vse –  navduševal nas je in spravljal v ekstazo. Alenka, ki se nas dotakne s svojo lepoto in umirjeno treznostjo, ni tako na očeh javnosti, vendar počne marsikaj zanimivega in povrhu vsega študira. Danes sta starša treh otrok in živita aktivno življenje. V uredništvu nismo bili presenečeni, ko je Jure na  prvo vprašanje o svojih željah odgovoril: “Čas.” Oh, kako mu verjamemo! Alenka in Jure sta skupaj sestavila seznam, vi pa lahko ugibate, čigava je katera želja.

 

1. Karte za ogled katerekoli opere, v kateri nastopa Anna Netrebko

 

“Ano Netrebko je lepo tako poslušati kot gledati. Je popestritev in osvežitev za operno petje.”
“Zanima me zgodovina škotskih »single malt« viskijev in jih zbiram.”
“Da me ne bo zeblo v prihajajočih mrzlih dneh.”
4. Piškotki makroni, macarons po francosko
Foto in izdelava: MatejaD
“… ker se stopijo kot snežinke na topli dlani, ko jih jemo … pa zato, ker so zaradi lepih barv in preproste oblike idealna dekoracija za katerokoli mizo v teh prazničnih časih.”
5.  CD Kings of Leon –  Come Around Sundown
“Ker je to trenutno eden najbolj vročih albumov na glasbeni sceni in mi je bil že njihov prejšnji album zelo všeč.”
Aha, pri Alenki in Juretu bodo poslušali dobro glasbo, se sladkali in pokušali, zeblo jih ne bo. Želimo in privoščimo pa vsem Koširjem in Koširčkom, da bi uspeli raztegniti vsaj kak dan za nekaj ur več.