Kako zaviti darila s pomočjo šiviljskih pripomočkov

Predstavljamo nekaj idej za zavijanje daril s šiviljskimi pripomočki – tako, tudi embalaža postane uporabno darilo ali pripomoček.

 

December je tu, čas obdarovanja pa že trka na vrata! Že imate darila? Naj vas ne skrbi, najlepša darila so pripravljena v domači delavnici, daleč od nakupovalnih centrov, njihovih kričečih plakatov s popusti in gneče na blagajnah. Za kakšno idejo pobrskajte po naši spletni strani in gotovo se vam porodi kakšna domislica, pri kateri boste mogoče ponovno uporabili pozabljen izdelek ali odpadno embalažo. Da pa bodo darila, ki jih boste podarili, že na prvi pogled privlačna in unikatna, vam predstavljamo nekaj idej za zavijanje daril s šiviljskimi pripomočki. Tudi za zavijanje lahko uporabimo bodisi nekaj, kar nam več ne koristi, bodisi nekaj, kar za obdarovanca ne bo le odvečna embalaža, ampak hkrati tudi uporabno darilo. Darila zavijte z uporabo šiviljskih pripomočkov, kot so gumbi, ostanki blaga, motki in podobno. Kako, si preberite v nadaljevanju.

 

 

Potrebujete:

pisane niti

motke

blago

okrasne trakove in vrvice

gumbe

rjav papir

karton

lepilo

škarje

pisalo

 

Postopek izdelave:

 

Prva ideja, ki vam jo predstavljamo, je zavijanje daril v ovojnico iz blaga. Za ovojnico si najprej pripravite model, ki ga lahko najdete na spletu. Blago odrežite skladno z njim, nato pa ga nalepite na kartonski model. Ovojnico sestavite in jo okrasite z okraskom ali zelenjem. Darila v obliki pravokotnikov zavijte v blago in jih prevežite z belo vrvico. Če imate manj blaga, zavijte darila v rjav papir in ostanke blaga narežite na trakove ter z njimi ovijte škatle.

 

 

Gumbi v akciji

 

 

Tudi gumbe lahko pri zavijanju daril uporabite na nešteto načinov. Najprej pri lističih z imeni. Odrežite lističe z imeni, ki naj bodo v obliki čajnih vrečk – torej s prirezanimi robovi. Nato z luknjačem naredite luknjico za vrvico. Iz gumbov oblikujete smrečico ter jo nalepite na listič z imenom. Tako so lističi z imeni prav prikupni. Gumbe lahko uporabite še drugače. Nanizajte jih na vrvico ter z njo prevežite darila namesto okrasnega traku.

 

 

Na manjša darila pa s trakom privežite večji gumb in listič z imenom.

 

 

Pri zavijanju lahko uporabite tudi motke. Darila zavijte v papir v umirjenih tonih ter ga prevežite z debelejšimi vrvicami, nanje nanizajte lesene motke, na katere so navite barvne niti.

 

 

Tradicionalni leseni motki so čudovit dodatek za okrasitev daril. Poleg tega pa jih obdarovanec lahko tudi naprej uporablja.

 

 

Za konec še preprosti trik za zavijanje daril. Ostanke blaga narežite trakove in z njimi prevežite darila. Pisana druščina unikatno zavitih daril, bo razveselila obdarovance.

 

 

Naj bo letošnje obdarovanje s temi kreativnimi idejami še bolj posebno. Saj veste – doma narejena (in zavita) darila so neprecenljiva in si jih obdarovanec najbolj zapomni!

 

Ideja in fotografija:  Mateja Dobravec