Preproste novoletne voščilnice

S preprostim trikom do voščilnice in darilnega papirja.

Bližajo se božični prazniki in lepo je, da se z majhno pozornostjo spomnimo najbližjih. Tokrat bomo izdelali ljubko voščilnico z motivom zasneženih božičnih smrečic v umirjeni belo-rjavi barvni kombinaciji. Saj upamo, da bo letos po mnogih letih spet beli božič, kajne?

 

 

Za izdelavo voščilnice skoraj ne potrebujemo nič več kot nekaj papirja in malo vrvice. V zadnjem času je trend tak, da pri ustvarjanju poskušamo uporabiti čim več odpadne embalaže. Tudi tokrat lahko pobrskate po predalih, če se vam kje skriva tak ali podoben rjav papir. Mogoče na darilnih kartonastih vrečkah ali kje drugje. Tudi za bel papir lahko uporabite papir, ki je z ene strani že popisan. Prav lepe na pogled so tudi voščilnice, kjer je namesto navadnega belega papirja uporabljen na primer časopisni papir, nekaj posebnega pa bodo voščilnice, če boste uporabili papir oz. odrezke kakšnih božičnih pesmi.

Izdelava teh voščilnic je enostavna in vam v vsej predbožični naglici ne bo vzela preveč časa. K ustvarjanju pa lahko povabite tudi otroke, ki bodo gotovo uživali ob ustvarjanju zasnežene pokrajine.
Pripomočki:
• eko papir
• bel papir
• bela tempera ali akrilna barva
• čopič
• belo pisalo
• vrvica (garn)
• luknjač
• lepilo
Belo akrilno barvo razredčite z vodo, ne preveč, a še vedno dovolj, da kaplja, in prepognjeno osnovo iz eko papirja poljubno poškropite ter počakajte, da se posuši. Odtrgajte ali odrežite trak belega papirja in ga prilepite na osnovo.
Oblikujte zasneženo pokrajino. Iz belega papirja izrežite trikotnik za smrečico in pravokotnik za deblo.
Z luknjačem izrežite male kroge za okrasitev smrečice. Vse skupaj prilepite na osnovo, nato pa z belim pisalom napišite “Srečno” (seveda lahko tudi kaj drugega 😉 ) in dodajte pentljico iz vrvice. Na popolnoma enak način lahko izdelate ovojni papir in darila okrasite s smrečicami.
Kakšno še posebej lepo voščilnico pa lahko uokvirite in postavite na vidno mesto v stanovanju, če pa boste v tem stilu zavili še darila za pod smrečico, pa bo decembrska dekoracija popolna.
Predstavili smo vam osnovno idejo za izdelavo ljubkih voščilnic in zavijanje paketov, ki pa v sebi skriva še nešteto dodatnih možnosti. Če imate doma še kakšen dodatek več, lahko voščilnico popestrite z barvami, čipko, perlicami, bleščicami, zelenim smrečevjem …
Skratka, spustite domišljijo z vajeti in ustvarite svojo unikatno voščilnico. Kljub vsemu pa se je po naših izkušnjah vedno dobro držati znanega reka: »Manj je več.«
Za še več idej za izdelavo voščilnic, dekoracijo doma in podobno pa pobrskajte še po ostalih prispevkih pod člankom.
Ideja, izvedba in fotografije: Sara Stojan, Sarine drobtinice,  FB – Sarine drobtinice