Ideje za novoletno darilo – Marjan Žiberna

Marjan Žiberna, oče treh otrok, tekač, popotnik, urednik in pisatelj.

Ko smo v uredništvu sestavljali Marjanov opis,  nam je bilo jasno, da bo težko odločiti, kaj ta človek najraje počne: po formalni izobrazbi ekonomist, urednik revije Svet in ljudje, novinar in sodelavec revij National Geographic Slovenija, Slovenia Times, Playboy, Polet …; popotnik, avtor nekaj potopisnih romanov in turističnih vodnikov; nekdanji atlet, tekač na srednje in dolge proge; sedaj oče treh otrok. Tudi želje so tako pisane, da presojo o tem, kdo je Marjan Žiberna in kaj je njegova največja novoletna želja, prepuščamo vam.

1. Knjiga Tatvina, ljubezenska zgodba

 

“Pred časom sem jo založil, še bolj verjetno  izgubil. Sodi med tiste, ki jih želim imeti na polici; kar tako, ker se mi zdi impresivna, in tudi zato, da bi jo lahko od časa do časa spet prebral.”
“Če bi še tekel, kot sem nekoč, bi si najbrž želel lahkih tekaških copat. Za hitrosti, ki jih zmorem danes, se mi zdijo tile idealni. Pa še za mestne ulice, kjer se običajno gibljem, so videti čisto primerni.”
3. Plošča skupine Papir
“Poslušanje odlične muzike z youtuba ali piratskih cedejev, me, če si njeni avtorji še niso omastili brkov, vedno navdaja z malce slabe vesti.”

“Ko na piknikih poprimem za vilice, obračalke in kar je še te opreme, me vselej gledajo z občudovanjem. Vsaj dokler ne pride na mizo prva runda. Spadam me tiste, ki imajo od vseh solat najraje klobaso.”
5.Roka za VW Passat
“Kljub vrhunski antinadarjenosti za mehaniko se ob zvokih, ki prihajajo izpod podvozja avtomobila – če nimam muzike ravno zelo naglas – ne morem več slepiti, kaj se dogaja tam spodaj.”
Razgiban in pisan izbor … ste ugotovili, kaj najraje počne Marjan Žiberna?