Ideje za novoletno darilo – Borut Peterlin

Eden najboljših slovenskih fotografov z navdušujočim smislom za humor – kaj si on želi v letu 2011?

 

Profesionalni fotograf, diplomant “Harvarda” med tovrstnimi izobraževalnimi ustanovami, praškega FAMU, bivši fotografski urednik pri Mladini, eden od ustanoviteljev festivala FotoPub in vsestransko pozitivno naravnan človek – Borut Peterlin seveda! Njegove fotografije izstopajo na naslovnicah revij v kioskih, s svojo odprtostjo pa je velik navdih nadobudnim fotografom pri nas in v tujini.

 

Zadnja leta se predstavlja predvsem s kreativnimi portreti umetnikov in drugih zanimivih ljudi, ki jih objavlja tudi na svojem blogu. Kljub široki mednarodni prepoznavnosti in velikim uspehom po svetu pa ostaja preprost, kar se kaže tudi v njegovih željah. Takole pravi: “Joj, jaz pa nimam nobenih posebnih želja! Pravkar sem se vselil v novo hišo, zatorej vse tangira v to smer.”

 

1. Okvirji za moje fotke

vir fotografije: Tudi moja slika je lahko ku

 “Želim kak okvir za svoje fotke, morda še bolje kak stroj, s katerim bi izdeloval okvirje. Namreč, opravil sem srednjo lesno tehnično šolo, a nikoli nisem  izživel tega (ne)znanja.”

l


2. Fotoknjiga 

“Fotoknjigo bom naredil in jo natisnil v kaki tiskarni (print on demand). To je daleč najboljše darilo, ki ga lahko komu daš.”

 

3. Vrata in kavč

vir fotografi: album in ikea.com

“V novo vseljeni hiši nam manjka ogromno stvari, a notranja vrata najbolj pogrešam, žena pa kavč.”

 

4. Boljši sprejem televizijskih programov

vir fotografije: ikea.com

“Upam, da bo internetna televizija delala, da bo malo boljši signal kot tale analogni, kjer vse barve zbledijo.”5. Pa še kak okvir

 

vir fotografije: ikea.com

“Za konec pa še kak okvir, saj ko obesiš domače slike/fotke po steni, hiša postane dom.”

 

Eh, seveda bo Borut Peterlin sam poskrbel za tisk fotoknjige, mogoče se bo sam lotil izdelave okvirjev, morda celo izdelave notranjih vrat, saj ima vendar tišlersko šolo, digitalni sprejem mu bo kakšen prijatelj naravnal, kavč je pa itak za ženo! Le kaj ostane dobrim možem in ženam, da mu prinesejo? Vi, dragi bralci, pa si vzemite za skodelico kave ali čaja časa in prelistajte fotografovo spletno stran. Opazujte domiselne in nepredvidljive kompozicije, uživajte ob huronskih humornih domislekih, poglejte, kako ljubeznivo Borut Peterlin naredi vse portretirance zanimive in privlačne.