Enostavno zavijanje steklenic

Zavijanje steklenice, izvirna ter preprosta ideja z našo osebno noto.

Podariti steklenico domače pijače (vino, liker,…) je lahko odlična izbira novoletnega darila, velikokrat pa se pojavi problem, ko ne vemo, kako zaviti steklenico oz. se nam to zdi dovolj komplicirana zadeva, da se je raje ne lotimo. Zato vam predstavljam nekaj enostavnih načinov aranžiranja steklenic, ki vam bodo olajšali delo ter vaši steklenici dali večjo osebnostno noto.

 

Potrebujemo:

·     Krep papir, blago za aranžiranje ali katerokoli vrsta blaga
·     spenjač,
·     škarje,
·     rafijo ali okrasni trak,
·     razne okraske in dodatke za dekoriranje – po želji.

 

 

Predstavila bom 3 različne načine zavijanja.
S prvim načinom dobimo ‘nagubano embalažo’ steklenice, ki sama po sebi deluje že skoraj kot umetniška skulptura.
Iz blaga izrežemo kvadrat v velikosti dvojne višine steklenice, tako da ko steklenico položimo na sredino in blago prepolovimo, lahko primemo za obe vodoravni stranici in ju tik nad pokrovčkom tudi spnemo.
Nato pridržimo desni sprednji rob blaga v zraku, blago nagubamo po dolžini steklenice in ga na vrhu spnemo.
Iz desne strani ponovimo postopek in spnemo novo gubo. Gubanje ponavljamo, dokler ne porabimo približno polovice štrlečega blaga na desni strani.
To naredimo na vseh štirih straneh steklenice, da na koncu dobimo ‘naguban zavitek’.
Sedaj nam ostane le, da gube in štrleče dele dodatno spnemo in s tem unikatno oblikujemo embalažo steklenice. Na koncu po želji dodamo še kakšen okrasek in darilo je pripravljeno.
Drugi način zavijanja je še enostavnejši. Začnemo enako kot pri prejšnji steklenici: postavimo jo na sredino papirja in vodoravni stranici na vrhu spnemo. Ker sem tokrat uporabila krep papir, ki je elastičen, sem to lastnost izrabila za poudarjanje silhuete steklenice.

Oba papirja na desni strani primemo skupaj in ju zavijamo v rolico proti vrhu steklenice. Ko pridemo do vrha,rolico spnemo ob vrat steklenice.
Isti postopek ponovimo še na drugi strani.

 

Za konec tudi tukaj dodamo kakšen okrasek, ki popestri našo embalažo.

Tretji način dekoracije pa nam pride prav, ko bi radi podarili dve steklenici v kompletu.

Zopet iz blaga ali papirja izrežemo kvadrat, katerega diagonala je malo večja od skupne višine obeh steklenic. Le-ti tudi postavimo na diagonalo formata in ju z ene strani začnemo zavijati v rolo.

 

Nato obe steklenici previdno postavimo pokonci, da se nam blago ne razpre. Z vrvico ali trakom blago zavežemo in povežemo tudi obe steklenici, da stojita samostojno na površini. Če je blago dovolj veliko, bo skrilo tudi zamaška steklenic, jaz pa sem ju namenoma pustila vidna, ker s svojo barvo dopolnjujeta celotno dekoracijo.

Na koncu dodamo še nekaj okrasnega traku ali ostalega dekorja, da skrijemo spoj iz vozlov.

 

Želim vam veliko uspeha in predvsem ustvarjalnosti pri zavijanju steklenic!
TjašaS
unikatiassha