Blagodejnost mehke posteljnine

Lepi vzorci in mehkoba posteljnine sta balzam za dober spanec.

Morda mi bo kdo očital, da (že) pretiravam z Ikeo, ampak vseeno se ji vsaj tokrat (še) ne morem izogniti. Namreč,  pred kratkim sva se s prijateljico pogovarjala, da za hčerki pa posteljnine že ne kupuje v Ikei, ker da je pretrda. Odgovoril sem ji, da je  to malodane nemogoče, saj da je Ikeijina posteljnina jako mehka in da je morala nekoliko pomešati trgovine in ponudbo. Vztrajala je, da je posteljnina trda, jaz pa, da je mehka. In še vedno vztrajam. Pa ne samo tista, ki stane 35 evrov in je najdražja. Sam najraje kupujem tisto posteljnino, ki stane 5 ali 7 evrov in je prav tako mehka in zbledi šele po dolgotrajnem pranju.

 
Spet minus za naše proizvajalce
Lepo in ne preveč kričečo posteljnino – nekateri znajo oblikovati tako psihedelično posteljnino, da ni šanse, da zaspiš – seveda dobimo tudi pri nas. Če je res lepa, oblikovno zanimiva in iz finih materialov, je seveda – draga. Denimo 80 evrov in navzgor, brez rjuhe seveda. Zakaj bi dal za enako dobro ali morda še slabšo posteljnino 45 evrov več kot v Ikei? Res ne vem. V redu, vem, da se pri nas dobi tudi posteljnina za 15 evrov (brez rjuhe), ampak vem tudi, da so lahko le enobarvne in brez kakšne posebne oblikovne domišljije.
Rjuha kot posebna poletna prešita odeja?
Toda poleti je vroče. Težke zimske prešite odeje ne pridejo v poštev. Obstajajo lažje, manj tople, pa so še vedno pretople. Doslej v trgovinah, tudi v ‘moji’ Ikei ne, še nisem videl  prešite odeje kot nekakšne ultra lahke rjuhe, ki bi bila tudi videti kot za malenkost debelejša rjuha. Morda kdo od vas ve za kakšno tako rjuho ali udobno rešitev za pokrivanje v poletnih mesecih?
Ker brez vsega pa proti jutru vseeno malo zazebe …
album spalnica