Ambient – najlepši razstavni prostori

Na sejmu pohištva Ambient opozarjamo na dogajanje in priznanja!

22. pohištveni sejem Ambient na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču, na katerem letos razstavlja 297 podjetij iz devetnajstih držav, bo kot največja tovrstna prireditev pri nas odprt do nedelje, 13. novembra. Sejem je tudi priložnost za nakupe, saj mnogi razstavljavci ponujajo sejemske popuste.

 

Bogato obsejemsko dogajanje na ljubljanskem sejmu Ambient se nadaljuje. V četrtek, 10. novembra, se v dvorani Urška od 10. do 14. ure vrstijo predavanji in okrogla miza na temo Povezujemo oblikovanje in industrijo. Poleg razstave pohištva in druge notranje opreme si oglejte razstavo in borzo oblikovanja − top ideje − kjer so svoje idejne zasnove na ogled postavili mladi, še neuveljavljeni arhitekti in oblikovalci. Več o njihovih dosežkih bomo napisali jutri.
Gospodarsko razstavišče je na sejmu Ambient podelilo tri enakovredna priznanja za najlepši razstavni prostor.

 

Podjetje Pobles daje poudarek razstavljenemu pohištvu na preprost, izčiščen in nevsiljiv način. S tem dokazuje, da je mogoče z minimalnimi posegi ustvariti spodoben razstavni prostor.

 

 

 

Kolpa, d.d. Metlika je nagrajena, ker podjetje predstavlja svoj najnovejši proizvodni program na najustreznejši in privlačen način, ki obiskovalcu omogoča, da nemudoma zazna prednosti razstavljenih izdelkov.

 

 

Alpe-Adria Holz/Les – Collignum je prejelo priznanje za svoj razstavni prostor, ker ustreza prav vsem kriterijem razstavnega prostora današnjega časa. To so inovativnost zasnove, funkcionalnost, sporočilnost, tehnološka kakovost, likovna vrednost in okoljska prijaznost, je zapisala v obrazložitvi komisija. Ta razstavni prostor daleč presega standarde običajnih razstavnih prostorov.

 

 

Tudi Društvo oblikovalcev Slovenije je svoje priznanje podelilo skupini Trije arhitekti za celostni pristop pri projektu, ki so ga poimenovali Alpe-Adria Holz/Les – Collignum.

 

 

V obrazložitvi je zapisano, da je skupina v okviru projekta z večplastnimi cilji predstavila nabor izdelkov, ki so v fazi razvoja. Med njimi je izpostavljena promocija uporabe domačih vrst lesa, trajnostna raba in izdelava za čim širši krog ljudi. Poleg čistih linij in večnamenske uporabnosti je odlika izdelkov domiselna izvedba mizarskih podrobnosti, ki izhaja iz bogatih vedenj in znanj prednikov. S svojim delom skupina močno ukoreninjeno mizarsko tradicijo v prostoru Slovenije prenaša v naš in jutrišnji čas.

 

 

Multifunkcionalni program Altera iz podjetja Brest pohištvo d.o.o., delo oblikovalca Mateja Veluščka, pa je dobitnik Zlate plakete revije Naš dom za pohištvo slovenskega proizvajalca, s katerim je mogoče delno ali v celoti najbolj funkcionalno opremiti stanovanje. Priznanje je komisija revije Naš dom iz časopisno-založniškega podjetja Večer utemeljila takole:

 

»Multifunkcionalni program Altera navdušuje z izredno domišljenimi elementi, s katerimi je mogoče opremiti majhno stanovanje. Na prvi pogled preprosto oblikovana dnevna soba se z minimalno aktivnostjo transformira v domačo pisarno, spalnico ali jedilnico; pohištvo je modularno, elementi so prestavljivi in kompatibilni. Brest je razvil lastne dvižne mehanizme za dvigovanje mize in za spuščanje postelje, ki funkcionirajo elegantno in brez nepotrebne sile. Bistvo podeljevanja zlate plakete Našega doma so zadeli v polno.«